ΑρχικήinetΕπιστήμονες κατάφεραν να διαχωρίσουν το DNA διδύμων

Επιστήμονες κατάφεραν να διαχωρίσουν το DNA διδύμων

Λιώσιμο του DNA; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μέχρι και σήμερα η αστυνομία είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον εντοπισμό των υπόπτων που είναι πανομοιότυπα δίδυμοι (ομοζυγωτικοί διδύμοι).

Στο μέλλον όμως θα μπορούν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί, καθώς Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνική που λιώνει το DNΑ για να προσδιορίσει τις υπάρχουσες διαφορές. DNA twins

Οι Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να διαχωρίσουν το DNA πανομοιότυπων διδύμων, δηλαδή ατόμων που προέρχονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο και έχουν ουσιαστικά, πανομοιότυπη γενετική αλληλουχία.

Η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θέρμανση των γονιδίων σπάει τους δεσμούς υδρογόνου που σχηματίζονται ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνήθειες ενός ατόμου.

Αν οι δίδυμοι δεν ζουν ακριβώς την ίδια ζωή, τα ομόλογα αυτά θα σπάσουν σε διάφορα σημεία θερμοκρασίας και γρήγορα μπορούν να προσδιορίσουν ποιος είναι ποιος.

Η τεχνική αυτή απαιτεί ένα σχετικά μεγάλο δείγμα DNΑ, και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν υπάρχει μόνο μία ελάχιστη ποσότητα γονιδίων από τη σκηνή ενός εγκλήματος, σύμφωνα με το Εngadget.

Ωστόσο, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν η τεχνολογία φθάσει σε επίπεδο άμεσης εφαρμογής, οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν άνετα να προσδιορίσουν τον εγκληματία δίδυμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS