ΑρχικήinetDARPA έξυπνες σφαίρες ακολουθούν κινούμενους στόχους

DARPA έξυπνες σφαίρες ακολουθούν κινούμενους στόχους

Έχουμε δημοσιεύσει ήδη άρθρα για έξυπνα όπλα, αλλά η DARPA φαίνεται ότι έχει προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Η εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει έξυπνες σφαίρες. exacto

Η στρατιωτική εταιρεία παρουσίασε με ένα βίντεο το νέο της προϊόν Extreme Accuracy Tasked Ordnance ή EXACTO. Το βίντεο δείχνει τις έξυπνες σφαίρες να κάνουν ελιγμούς για να χτυπήσουν κινούμενους στόχους.DARPA smart bullets

Η DARPA παρουσίασε για πρώτη φορά την τεχνολογία EXACTO σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πέρυσι. Το βίντεο έδειχνε την έξυπνη σφαίρα, να αλλάζει πορεία στα μισά του δρόμου για να χτυπήσει ένα καθορισμένο ακίνητο στόχο.

Το νέο βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών φέτος το Φεβρουάριο, δείχνει ότι η έξυπνη σφαίρα, μπορεί να μετρήσει την επιτάχυνση ενός κινούμενου στόχου, και να αποκλίνει από τη φυσική της πορεία για τον χτυπήσει.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει τους ελεύθερους σκοπευτές να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε εχθρικές και απομακρυσμένες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, όπου οι ισχυροί άνεμοι και το σκονισμένο έδαφος δυσκολεύουν το έργο τους.

Η νέα τεχνολογία έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την εταιρεία για επαγγελματίες ελεύθερους σκοπευτές, αλλά αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι ότι ακόμα και αυτοί που τραβάνε την σκανδάλη για πρώτη φορά βρίσκουν τον στόχο τους με ανατριχιαστική ακρίβεια, όπως αναφέρει το TheVerge.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS