ΑρχικήinetΤεχνικός της Google: Μύθοι και αλήθειες για το Android

Τεχνικός της Google: Μύθοι και αλήθειες για το Android

Σύμφωνα με την Google μόνο σε ένα ποσοστό λιγότερο του 1% από συσκευές που τρέχουν Android έχουν βρεθεί εγκατεστημένες Potentially Harmful App ή PHA (σημαίνει δυνητικά επιβλαβείς εφαρμογές).Android Security Google

Η πλατφόρμα του Android είναι γνωστό ότι ακολουθείται από την φήμη του λειτουργικού συστήματος που είναι γεμάτο με κακόβουλο λογισμικό.

Ο Adrian Ludwig επικεφαλής τεχνικός για την Ασφάλεια του Android της Google, ανέφερε μια σειρά από μύθους για τα malware και τα spyware του λειτουργικού συστήματος, στην ομιλία που πραγματοποίησε χθες στη Διάσκεψη της RSA.

Μεταξύ αυτών, τόνισε και ορισμένες από τις υποθέσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρονται στην εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού που πάντα αυξάνεται, στο ότι οι περισσότερες συσκευές δεν προστατεύονται, και ότι όλα τα κακόβουλα προγράμματα μπορεί να θέσουν τις συσκευές σε κίνδυνο.

Ο Ludwig με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά δήλωσε ότι όλοι οι χρήστες του Android διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα προστασίας στο λειτουργικό τους. Ο ειδικός ασφαλείας του λειτουργικού της Google με λίγα λόγια δήλωσε ότι το κακόβουλο λογισμικό για κινητά μπορεί να ταξινομηθεί και να απομονωθεί, και ότι τα malware για κινητά, στην πραγματικότητα δεν αυξάνονται.

Στόχος της Google για να διατηρήσει το Android ασφαλές είναι να κάνει τα καλύτερα εργαλεία ασφαλείας διαθέσιμα στην πλατφόρμα – όποιο και αν είναι το κόστος – και στη συνέχεια να διαθέτει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν σε όλους, υποσχέθηκε ο Ludwig.

Το μοντέλο Ασφαλείας του Android μοιάζει με το βασικό διάγραμμα ενός τυπικού μοντέλου ασφαλείας κάθε προϊόντος. Στην περίπτωση του Android, αποτελείται από την διασφάλιση της πλατφόρμας, την απομόνωση εφαρμογών, την ακεραιότητα της συσκευής, καθώς και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων (γνωστές και ως Android for Work).android security model

Ο Ludwig τόνισε ότι υπάρχουν εκατομμύρια γραμμές κώδικα στο Android Open Source, εκατοντάδες OEMs, ISVs και λύσεις ασφάλειας μέσα στο σύστημα του Android.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η στρατηγική της εταιρείας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Μερικές από τις αρχικές εγγυήσεις που χρησιμοποιούνται από την Google περιλαμβάνουν την επαλήθευση των εφαρμογών και το δίχτυ ασφαλείας του Android, το οποίο έχει σαρώσει και έχει επαληθεύσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές το τελευταίο έτος σύμφωνα με το ZDNet.

Μόνο ένα ποσοστό μικρότερο του ένα τοις εκατό των συσκευών έχουν βρεθεί να έχουν ένα δυνητικά επιβλαβή App (ΡΗΑ) εγκατεστημένες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αυξημένη χρηστικότητα του Google Play έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των ΡΗΑ. Το ποσοστό των εγκατεστημένων ΡΗΑ μειώθηκε κατά 50% το 2014, ανέφερε ο Ludwig πράξεις. Τα εγκατεστημένα spyware έχουν μειωθεί στο 90% από πέρυσι.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις όμως στον κανόνα. Περιγράφοντας τις “περιφερειακές διαφοροποιήσεις,” ο Ludwig υπογράμμισε ότι στη Ρωσία και στην Κίνα, οι εγκαταστάσεις των ΡΗΑ είναι σημαντικά υψηλότερες.

“Δεν υπάρχει ομοιομορφία σε αυτό που αντιμετωπίζουν οι χρήστες,” δήλωσε ο Ludwig, επαναλαμβάνοντας ότι τα ευρήματα μπορεί να ποικίλλουν ανά γεωγραφική περιοχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS