Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Ανακαλύψτε τα hotkeys που χρειάζεστε για μία άνετη πλοήγηση

Το πληκτρολόγιο σας είναι εξοπλισμένο με πάνω από εκατό διαφορετικά κουμπιά, που το καθένα εξυπηρετεί και μία δεύτερη λειτουργία πέραν της αρχικής, παρέχοντας έτσι μία πολλαπλή πρακτικότητα (hotkeys). Όταν θα έρθει η στιγμή που το ποντίκι σας δεν θα λειτουργεί (και πιστέψτε μας, θα γίνει κάποια στιγμή σε όλους σας) είτε γιατί δεν έχει μπαταρία είτε γιατί χάλασε, τότε θα είστε αναγκασμένοι να βασιστείτε πλήρως στο πληκτρολόγιό σας, δεδομένου φυσικά ότι η οθόνη σας δεν είναι αφής.

keyboard hotkeys

Τα Windows κρατάνε κρυφό το μυστικό αυτής της ενισχυμένης πλοήγησης μέσω hotkeys, αφού δεν υπάρχει ενσωματωμένη μέθοδος για να δείτε ποια είναι τα πλήκτρα που χρειάζεστε, πόσο μάλλον για να αλλάξετε την λειτουργία τους. Με μερικά hotkeys  είστε αρκετά εξοικειωμένοι και έτσι δεν θα αναφερθούμε σε αυτά, αλλά θα επισημάνουμε κάποια που είναι πρακτικά υπό τις σωστές συνθήκες.

Σίγουρα, τα hotkeys αλλάζουν όλα αυτά τα χρόνια με κάθε νέα έκδοση των Windows που επιφέρουν νέες μεθόδους προσβασιμότητας. Σήμερα μπορείτε να αφήσετε στην άκρη το ποντίκι σας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μόνο το πληκτρολόγιο, και θα δείτε ότι θα μπορείτε να χειριστείτε πλήρως τα προγράμματά σας χωρίς να είναι τόσο χρονοβόρο, όπως ίσως φαντάζεστε.

Αν έχετε καρφιτσώσει κάποια εικονίδια προγραμμάτων στη γραμμή εργασιών (taskbar) πιθανότατα δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να τα τρέξετε μέσω hotkeys, από προεπιλογή των Windows. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ τα πλήκτρα Win + 1 ξεκινά αμέσως το πρώτο πρόγραμμα που υπάρχει στην γραμμή εργασιών. Με Win + 2 το δεύτερο, και γενικά το ίδιο ισχύει για έως και δέκα εικονίδια του taskbar.

Κάντε πλοήγηση μεταξύ των ενεργών παραθύρων σας πατώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων Alt + Tab. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Win + M και Win + Shift + M για να ελαχιστοποιήσετε και να επαναφέρετε πίσω όλα τα παράθυρά σας στην αντίστοιχη θέση τους.

Επιπλέον, η επεξεργασία κειμένου δέχεται διάφορα hotkeys πλήκτρα, όπως το Ctrl + Shift + V για να επικολλήσετε την αρχική μορφή του αντιγραμμένου κειμένου. Ή θα μπορούσατε να κερδίσετε αν μάθετε να χρησιμοποιείτε τα  Ctrl + Delete / Backspace για να διαγράψει ολόκληρη τη λέξη.

Αν έχετε θέματα με τα ψιλά γράμματα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα, Win + Συν / Μείον (+/-) που ρυθμίζουν το μεγενθυτικό φακό των Windows, ανεξάρτητα από το ενεργό παράθυρο. Και αν η εφαρμογή που τρέχετε υποστηρίζει fullscreen τότε χτυπήστε τα  Alt + Enter . Όταν κάτι αρνείται να συνεργαστεί και κολλάει πατήστε  τα Ctrl + Shift + Escape για να ενεργοποιησετε τον Task Manager.

Περιττό να πούμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα hotkeys. Η γνώση και η χρησιμοποίηση τους αφενός μεν μπορεί και να μας κερδίσει χρόνο πληκτρολόγησης, αφετέρου μας θυμίζει ότι δεν χρειάζονται εξελιγμένες εφαρμογές για μια άνετη επεξεργασία και πλοήγηση στον υπολογιστή μας.

Keyboard-Hotkeys-You-Need-For-Comfortable-Navigation

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *