Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Quic από την Google για γρηγορότερες συνδέσεις

Τον Ιούνιο του 2013, η Google ανακοίνωσε το πειραματικό project Quic, από το Quick UDP Internet Connections,που είχε σαν στόχο να επιταχύνει τις συνδέσεις στο web.maxresdefault Η εταιρεία σήμερα δήλωσε ότι κατάφερε να ενισχύσει την κυκλοφορία των servers της που χρησιμοποιούν το Quick UDP Internet Connections και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.QUIC

Αντί να χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα του Internet TCP και TLS, το Quic μπορεί να μειώσει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας και του buffering διότι απαιτεί λιγότερες συνομιλίες μεταξύ των πελατών και του διακομιστή.

Ποιο είναι το μυστικό;

Το νέο πρωτόκολλο καθιερώνει τη σύνδεση της χαμηλότερης λανθάνουσας κατάστασης, ιδιαίτερα για συσκευές που συνδέονται σε ένα συγκεκριμένο web server ή μια υπηρεσία που είχαν συνδεθεί κατά το παρελθόν, αναφέρει η Google:
[alert variation=»alert-info»]Ο συνήθης τρόπος για να κάνουμε μια ασφαλή περιήγηση στο Web ήταν να περάσουμε όλες τις επικοινωνίες μέσω των TCP + TLS, κάτι που απαιτεί 2 έως 3 ταξίδια μηνυμάτων από και προς ένα διακομιστή για να δημιουργηθεί μια ασφαλή σύνδεση πριν το πρόγραμμα περιήγησης ζητήσει την πραγματική ιστοσελίδα.

Το νέο πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όταν ένας πελάτης (client) έχει μιλήσει τουλάχιστον μια φορά με ένα συγκεκριμένο διακομιστή από πριν, να μπορεί να αρχίσει την αποστολή δεδομένων χωρίς ταξίδια μετ ‘επιστροφής, γεγονός που κάνει τις ιστοσελίδες να φορτώνονται πολύ πιο γρήγορα.

[/alert] Η Google αναφέρει ότι περίπου το 50% του συνόλου των αιτήσεων από το Chrome στους διακομιστές της Google εξυπηρετούνται με Quic, με αποτέλεσμα την ταχύτερη φόρτωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η απώλεια δεδομένων απ΄το νέο πρωτόκολλο φέρεται να είναι πολύ μικρότερη από ο,τι προβλέπει το πρωτόκολλο TCP: Η Google σημειώνει ότι οι χρήστες του YouTube αναφέρουν 30% λιγότερο rebuffering όταν κάνουν streaming βίντεο και υπάρχουν διαταραχές στη σύνδεση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προτείνει, να γίνει το Quick UDP Internet Connections, επίσημο πρότυπο του web στο μέλλον, καθώς συνεχίζει το πείραμα της, πραγματοποιώντας, επιπρόσθετες βελτιώσεις.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *