Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Cybrary Δωρεάν μαθήματα Ethical Hacking και Cyber Security

Cybrary: Συχνά λαμβάνουμε ερωτήματα μέσω e-mails για το πως να κάνει hacking κάποιος το λογαριασμό ενός φίλου του στο Facebook, ή πώς να γίνει hacker, ή πώς να διεισδύσει στο ασύρματο δίκτυο του γείτονα, ή πώς να κάνει παραβιάσεις σε υπολογιστές, δρομολογητές κλπ.

Cybrary Hacking and Cyber Security Training Cybrary

Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά ερωτήματα που μας έρχονται και σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να  απαντήσουμε, με μια λύση για το πώς να ξεκινήσετε ως αρχάριος hacker. Πριν αρχίσουμε, πρώτα ας πούμε ότι δεν μπορείτε να μάθετε τίποτα χωρίς διάβασμα. Και μετά το διάβασμα, πάλι διάβασμα, μαζί με διάβασμα… Το επόμενο που θα πρέπει να διευκρινίσουμε είναι το:

Τι είναι το Ethical Hacking;

Οι περισσότεροι θέλουν να μάθουν hacking μόνο για διασκέδαση, για να παραβιάσουν τον λογαριασμό του φίλου τους στο Facebook ή στο Gmail και να του κάνουν πλάκα. Θυμηθείτε, το Hacking είναι μια δεξιότητα και οι παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων διώκονται από το Νόμο. Αν βρεθήκατε εδώ για τους παραπάνω λόγους, δυστυχώς η παρακάτω λύση δεν κάνει για εσάς.

Το Ethical Hacking δοκιμάζει τα συστήματα των ITs για καλό σκοπό και για τη βελτίωση της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Οι Ethical Hackers είναι ουσιαστικά οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και οι ερευνητές που εστιάζουν με δοκιμές διείσδυσης την ανακάλυψη αδυναμιών στα συστήματα ενός πελάτη ή ενός οργανισμού.

Ένας τρόπος για να γίνετε ένας Ethical Hacker είναι να κάνετε μαθήματα ασφαλείας από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο που διδάσκει μαθήματα την επιστήμη των υπολογιστών ή να γραφτείτε σε κάποια ανάλογα online μαθήματα πληροφορικής.

Αν αναρωτιέστε τι θα κερδίσετε αν συμμετάσχετε σε μία εκπαίδευση ασφάλειας του κυβερνοχώρου, τότε σας λέμε ότι αυξάνετε τις πιθανότητές σας να βρείτε εργασία.!!

Είτε σαν διαχειριστής ενός δικτύου, είτε σαν ειδικός ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ή σε ένα δίκτυο, είτε σαν εμπειρογνώμονας ασφάλειας διαδικτυακών εφαρμογών ή ακόμα και σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε online σύνδεση.

Ξένες κυβερνήσεις καθώς και οι περισσότερες οργανώσεις και επιχειρήσεις που παίρνουν πολύ σοβαρά την ασφάλεια του δικτύου τους, προσλαμβάνουν ως επί το πλείστον δοκιμαστές διείσδυσης και ethical hackers για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ασφάλειά των δικτύων τους, των εφαρμογών τους και άλλων συστημάτων με απώτερο στόχο να αποτρέψουν μία μελλοντική κλοπή δεδομένων ή μία απάτη.

Με την ραγδαία ανάπτυξη των διαδικτυακών συστημάτων, όχι μόνο σαν αριθμό αλλά και σαν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και αναπτυσσόμενο περιβάλλον, η ψηφιακή εγκληματολογία και η ηλεκτρονική πειρατεία είναι ένας απίστευτα ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας απασχόλησης.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι αν θέλετε να μάθετε hacking και cyber security, θα πρέπει να ξοδέψετε ένα τεράστιο ποσό για να μπορέσετε να εισέλθετε αξιοπρεπώς σε αυτό τον χώρο (εκτός αν είστε το παιδί θαύμα !!).

Συνήθως αυτοί που ενδιαφέρονται ξοδεύουν αρκετά ευρώ προκειμένου να μάθουν για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την ασφάλεια των δικτύων και να να πιστοποίησαν τις ικανότητές τους.

Υπάρχει όμως μία δωρεάν λύση. Η  Cybrary.it προσφέρει δωρεάν online IT (Information Technology) και Cyber ​​εκπαίδευση ασφάλειας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους οι άνθρωποι της Cybrary παρέχουν ένα νέο επαναστατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί τόσο για όσους αναζητούν μια καριέρα στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών (ΙΤ) και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και για προγραμματιστές και ειδικούς της τεχνολογίας που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Τα μαθήματα που σας παρέχονται καλύπτουν σχεδόν τα πάντα για ένα IT και για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το βασικότερο είναι δωρεάν.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην λίστα των μαθημάτων που προσφέρει η Cybrary:

Κρυπτογράφηση
Ασφάλεια +
Ιατροδικαστική υπολογιστών,
MCSA, Linux +,
CCNA και Δίκτυα +
CISSP
Μηχανική των Social και τεχνάσματα
Python για επαγγελματίες συστημάτων ασφάλειας
Ανάλυση των malware
Metasploit και προχωρημένες δοκιμές διείσδυσης
Ethical Hacking και πολλά άλλα.

Αν αποφασίσετε να εισέλθετε στον χώρο του cyber security, πιστεύουμε ότι αξίζει να δοκιμάσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα σαν το Cybrary.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *