ΑρχικήinetΗ Microsoft προσλαμβάνει άτομα που πάσχουν από αυτισμό

Η Microsoft προσλαμβάνει άτομα που πάσχουν από αυτισμό

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων με αυτισμό, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δημιουργήσει ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό, αλλά και να αποδείξει τη δέσμευσή της στην υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως λέει και το νέο σύνθημα της εταιρείας “do more.”

Η Mary Ellen Smith, Corporate Vice President, του Worldwide Operations της Microsoft, που έχει ένα 19-χρονο γιό που πάσχει από αυτισμό, ανακοίνωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο, με τη βοήθεια της εταιρείας απασχόλησης Specialisterne.

Συνολικά προσφέρονται 10 θέσεις πλήρους απασχόλησης κατά πρώτον στην έδρα της εταιρείας στο Redmond, και όπως ανέφερε η Smith, το πρόγραμμα να επεκταθεί με περισσότερες θέσεις και άλλα μέρη σε περίπτωση επιτυχίας του πιλοτικού project.possibilities Microsoft

“Οι άνθρωποι με αυτισμό θα φέρουν τις δυνάμεις που χρειαζόμαστε στη Microsοft, κάθε άτομο είναι διαφορετικό, μερικοί έχουν εκπληκτική ικανότητα να διατηρούν πληροφορίες με λεπτομέρειες ή διαπρέπουν στα μαθηματικά και στη κωδικοποίηση. Είναι μια δεξαμενή ταλέντων που θέλουμε να προσφέρουν στη Microsoft!” αναφέρει.

Η Microsοft είναι γνωστή σαν μία από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε projects που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι με την πρόσληψη ανθρώπων με αυτισμό, ουσιαστικά συνεχίζει αυτές τις προσπάθειες, δείχνοντας παράλληλα ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να υποβάλουν τα βιογραφικά τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (την msautism [at] microsοft.com) για την αποστολή τους. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2015.

Ας ευχηθούμε να πάει καλά το πρόγραμμα και να το δούμε και κάποια στιγμή να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS