ΑρχικήinetΑπελευθερώστε 2.5 GB χώρο στα Windows 10 build 10049

Απελευθερώστε 2.5 GB χώρο στα Windows 10 build 10049

Σε αντίθεση από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows 10 Technical Preview, το τελευταίο δημόσιο build, Windows 10 build 10049, παίρνει ένα σημαντικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να εγκατασταθεί σε κάποιους χρήστες. Πολλοί από τους testers του προγράμματος Windows Insiders παρατήρησαν τον αργό χρόνο ενημέρωσης αλλά και το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό χρειαζόταν επιπλέον χώρο στο σκληρό τους δίσκο. Παρακάτω θα δούμε μαζί πώς μπορείτε να απελευθερώσετε 2.5 GB χώρο στο δίσκο μετά την εγκατάσταση των Windows 10 build 10049.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τα πακέτα γλωσσών που έρχονται με την ενημέρωση των Windows 10 build 10049. Επειδή τα πακέτα είναι αρκετά (τα Ελληνικά ακόμα δεν συμπεριλαμβάνονται btw) γι ‘αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εγκατάσταση. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το παρουσιάζεται μόνο σε αυτούς που έχουν αναβαθμίσει το σύστημά τους μέσω του Windows Update.

Οι χρήστες που πραγματοποίησαν ένα clean install από ISO των Windows 10 build 10049 δεν επηρεάστηκαν.

Όπως φαίνεται το λάθος οφείλεται στις ενημερώσεις της Microsoft, που διέθεσαν όλα τα πακέτα γλωσσών κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης από το build 10041 στο build 10049.

Για να ελέγξετε αν επηρεάζεστε από αυτό το ζήτημα, και να απελευθερώσετε έως και 2.5 GB από το δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows ακολουθήστε τις οδηγίες:windows admin

Πατήστε μαζί τα πλήκτρα Win + R για να εμφανιστεί το παράθυρο του RUN και πληκτρολογήστε την εντολή:

lpksetup /u

run

Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί το παράθυρο για “Εγκατάσταση ή απεγκατάσταση γλώσσας εμφάνισης”:

Windows 10
Επιλέξτε τις γλώσσες που δεν χρησιμοποιείτε και προχωρήστε στην αφαίρεση τους . Αν αφήσετε μόνο στην αγγλική γλώσσα, και έτσι θα απελευθερώσετε γύρω στα 2.5 GB χώρο στο δίσκο.

Εάν το παράθυρο lpksetup σας μοιάζει με αυτό που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε επιπλέον γλώσσες στο σύστημά σας. 1 lang

Να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αφαίρεση πακέτων γλώσσας στα Windows 8, 8.1, και 7.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS