ΑρχικήinetΗ Amazon ανακοίνωσε 2 νέα πακέτα αποθήκευσης αρχείων στο cloud

Η Amazon ανακοίνωσε 2 νέα πακέτα αποθήκευσης αρχείων στο cloud

Το Cloud Drive της Amazon είναι μία υπηρεσία που έχει σαν σκοπό την αποθήκευση και τον συγχρονισμό αρχείων. Η  Amazon ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα δύο νέων πακέτων κατάλληλα για όλους τους χρήστες.amazon cloud

Το 1ο πακέτο “Unlimited Photos” σας παρέχει 5 Gigabyte γενικό αποθηκευτικό χώρο για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε είδους αρχεία και απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφίων στο Cloud Drive στο κόστος των $11.99 ανα έτος. Το πακέτο αυτό είναι το ίδιο με το αντίστοιχο που έχουν οι χρήστες Amazon Prime members.

Το 2ο πακέτο “Unlimited Everything” από την άλλη σας παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για οποιοδήποτε είδος αρχείων στο κόστος των $59.99 ανά έτος.

Φισικά η Amazon δεν είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει απεριόριστους αποθηκευτικούς χώρους. Η Microsoft για πάρδειγμα, προσφέρει στους συνδρομητές του Office 365 απεριόρισμο χώρο στο OneDrive μαζί με την συνδρομή τους.

Και τα δύο πακέτα της Amazon, είναι τα μόνα αυτή την στιγμή στην αγορά που προσφέρουν τρεις μήνες δωρεάν δοκιμή για όσους επιθυμούν πρώτα να τα δοκιμάσουν και ύστερα να πληρώσουν για αυτά.

Γενικά η προσφορά της Amazon δείχνει ενδιαφέρουσα αλλά ας την συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες προσφορές των υπολοίπων μεγάλων ανταγωνιστών, με τις εταιρείες δηλαδή Dropbox, Microsoft και Google.

Microsoft OneDrive
Προσφέρει 15 Gigabyte δωρεάν χώρο αποθήκευσης, και μπορεί να φτάσει έως και απεριόριστο χώρο αν πάρετε ένα πακέτο Office 365 για $69.99 ανά έτος, όταν θα αγοράσετε κατευθείαν από την Microsoft την άδεια ενός PC. Υπάρχουν και εκπτωτικές επιλογές σε ιστοσελίδες μεταπωλητών. Στη ιστοσελίδα της Amazon για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε το Microsoft Office 365 Personal για $89.98 το οποίο είναι άδεια για 5 χρήστες και που η λιανική τους κοστίζει $99.99.

Google Drive
Η Google δεν προσφέρει απεριόριστο χώρο ακόμα. Οι χρήστες έχουν 15 Gigabyte δωρεάν αποθηκευτικό χώρο μαζί με την εγγραφή τους, και φτάνει μέχρι και τα 30 Terabytes. Το πακέτο του ενός Terabyte είναι διαθέσιμο για  $9.99 τον μήνα ή αν θέλετε για $119.88 τον χρόνο.

Dropbox
Οι χρήστες του Dropbox έχουν 2 Gigabyte δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Ένας Pro λογαρισμός σας δίνει επιπλέον δυνατότητες και αυξάνει τον αποθηευτικό χώρο στο 1 Terabyte για $9.99 τον μήνα ή $119.88 τον χρόνο.

Αν υπολογίσετε τώρα την τιμή ενοικίασης του Gigabyte θα δείτε ότι το νέο πρόγραμμα Unlimited Everything της Amazon κοστίζει λιγότερο ανα Gigabyte από τους ανταγωνιστές του.

Αν και το κόστος αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα επιλογής εταιρείας, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που θα πρέπει να εξεταστούν πλην καταλήξετε στην αγορά σας. Για παράδειγμα, τι επιπλέον χαρακτηριστικά συνοδεύουν το κάθε πακέτο, με ποιές συσκευές συνεργάζεται και πόσο καλός και γρήγορος είναι ο συγχρονισμός με το μηχάνημα του πελάτη?

Το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή την στιγμή είναι το πως δουλεύει το Cloud της Amazon, τουλάχιστον για τα desktop μηχανήματα. Η μόνη επιλογή που έχετε για να συγχρονίσετε τα αρχεία σας με το cloud είναι να βάλετε τους φακέλους στην διεπαφή. Αυτή η δυνατότητα ειναι δύσχρηστη σε σχέση με την λογική του “ριζικού φακέλου” που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των άλλων υπηρεσιών αποθήκευσης αρχείων σε cloud.

Εκτός από αυτό, στερείται προγραμμάτων διαβάσματος για πολλούς τύπους αρχείων. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να διαβάσετε τα έγγραφα σας σε απευθείας σύνδεση, πόσο μάλλον να τα επεξεργαστείτε.

Βέβαια τα παραπάνω μπορεί να μην αποτελούν πρόβλημα και εξαρτάται πως ο καθένας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον αποθηκευτικό του χώρο. Αν απλά ενδιαφέρεστε να μετακομίσετε τόνους από αρχεία στο cloud τότε αυτή η λύση είναι αρκετά συμφέρουσα για εσάς.

Τέλος το ότι στο παιχνίδι του cloud αυτή την στιγμή υπάρχουν 4 μεγάλες εταιρείες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη, αυτό είναι ελπιδοφόρο για τον τελικό καταναλωτή, γιατί ο “πόλεμος” των τιμών και των ευκολιών μόνο προς όφελος μας είναι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS