ΑρχικήinetMicrosoft Όχι τα Windows 10 δεν θα είναι δωρεάν για τους...

Microsoft Όχι τα Windows 10 δεν θα είναι δωρεάν για τους πειρατές


Άσχημα τα νέα για τους πειρατές των Windows. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη τα Windows 10 θα προσφέρονται δωρεάν από την εταιρεία για αναβάθμιση παλαιών συστημάτων (7, 8 και 8.1) μόνο κατά το πρώτο έτος μετά την κυκλοφορία τους. Μια χθεσινή όμως δήλωση της Microsoft έκανε αρκετούς να πιστέψουν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση, ακόμη και για τους πειρατές. Τα media άρχισαν να εξαπλώνουν την είδηση και έγινε χαμός στις τάξεις των πειρατών.windows 10

Μια σημερινή δήλωση από έναν εκπρόσωπο της Microsoft στο Ars, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η εταιρεία εξήγησε ότι τα πειρατικά αντίγραφα των Windows, δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν δωρεάν.

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση της Microsoft:

“Με τα Windows 10, ακόμα και οι μη-γνήσιοι υπολογιστές θα είναι σε θέση να αναβαθμίσουν σε Windοws 10, όμως η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει την πραγματική κατάσταση της άδειας … Εάν μια συσκευή θεωρηθεί μη γνήσια πριν από την αναβάθμιση, αυτή τη συσκευή θα εξακολουθεί να θεωρείται μη γνήσια και μετά την αναβάθμιση “.

“With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windοws 10, the upgrade will not change the genuine state of the license… If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade.”

Συγκεκριμένα, αυτό που προσπαθεί να εξηγήσει η Microsoft είναι ότι όλοι οι υπολογιστές με Windows 7 και Windows 8.1 θα είναι σε θέση να αναβαθμιστούν σε Windοws 10. Δεν έχει τόση σημασία αν χρησιμοποιούν γνήσια Windows ή όχι.

Αυτοί που χρησιμοποιούν μια πειρατική έκδοση ενός εκ των δύο λειτουργικών συστημάτων θα μπορούν να κάνουν την αναβάθμιση σε Windows 10, αλλά στη συνέχεια, θα έχουν και πάλι ένα παράνομη αντίγραφο λειτουργικού συστήματος που θα ισχύσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εκτός αν πληρώσουν μια άδεια χρήσης και το ενεργοποιήσουν.

Το πλάνο της εταιρείας μάλλον απογοήτευσε πάρα πολύ κόσμο που ήλπιζαν να αποκτήσουν τα Windοws 10 χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Όμως όπως φαίνεται η Microsoft χρησιμοποιεί τα Windows 10 για να τους αναγκάσει να αγοράσουν μια άδεια χρήσης, ή να τα σπάσουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS