ΑρχικήinetΑπροσδόκητη εμφάνιση του Edward Snowden στο SXSW

Απροσδόκητη εμφάνιση του Edward Snowden στο SXSW

Η “εμφάνιση” του ανθρώπου που αποκάλυψε τις δράσεις της NSA ήταν ένα σημαντικό γεγονός στο περυσινό SXSW. Φέτος όμως, ο Edward Snowden εμφανίστηκε και πάλι εντελώς απροσδόκητα στο SXSW. Φυσικά ήταν λίγοι αυτοί που γνώριζαν το τι θα συμβεί για ευνόητους λόγους.

Ο Edward Snowden πήρε μέρος σε μια συνεδρία, ερωτήσεων και απαντήσεων από περίπου είκοσι άτομα από τον κόσμο της τεχνολογίας και τς πολιτικής. Ένας από αυτούς ήταν ο Sunday Yokubaitis, πρόεδρος της εταιρείας για την προστασία της online ιδιωτικής ζωής Golden Frog. Edward Snowden SXSW

Ο κ. Sunday Yokubaitis, περιέγραψε την παρουσία του Snowden σαν ένα “κάλεσμα στα όπλα” για τις εταιρείες τεχνολογίας. Στόχος της παρουσίας του ήταν και πάλι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση για την αποτροπή της κατασκοπείας με καλύτερα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον Yokubaitis, ο Edward Snowden δήλωσε ότι καθώς οι μεταρρυθμίσεις της πολιτικής των εταιρειών φαίνεται να καθυστερούν, οι εταιρείες θα πρέπει να υιοθετήσουν πιο ασφαλή τεχνολογία που θα μπορούσε να εμποδίσει την επιτήρηση εντελώς ή να την κάνει πάρα πολύ δύσκολη. Ένα μεγάλο ζήτημα ήταν η κρυπτογράφηση end-to-end, κάτι που θα βοηθούσε τον απλό χρήστη αλλά και τις εταιρείες, οι επικοινωνίες, θα ήταν ορατές μόνο από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. ”

Κάθε στρώμα κρυπτογράφησης, αυξάνει το κόστος φέρεται να είπε. “Κάθε φορά που αυξάνει το κόστος, θα χρειάζονται νέους δημοσιονομικούς πόρους.”

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς τα εργαλεία κατασκευάστηκαν αρχικά για στοχευμένες χρήσεις στο εξωτερικό. “Ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Κορέα και μέχρι τη στιγμή που θα καταλήξουν στο Οχάιο, θα έχουν ξεφύγει από τον προϋπολογισμό τους.”

Ο Snowden περιέγραψε τα κοινά συστήματα ασφαλείας όπως την SSL, σαν “υποδομές ζωτικής σημασίας” που δεν λαμβάνουν αρκετή χρηματοδότηση κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να γίνονται ευάλωτα, αναφέρει το ΤheVerge..

[su_column size=”1/3″]Τα κατασκοπευτικά προγράμματα αξίζουν περισσότερο από το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης.[/su_column] Από την πλευρά της πολιτικής, ο Edward Snowden επέκρινε τις προτάσεις που κάνουν τις τηλεφωνικές εταιρείες να ανοίγουν τα δίκτυά τους στην κυβέρνηση για υποκλοπές. Ο Διευθυντής του FBI James Comey έχει προειδοποιήσει ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας χρειάζονται παρόμοια backdoors για να σταματήσουν τους εγκληματίες στο διαδίκτυο.

Ο Yokubaitis. , είπε επίσης ότι οι κυρώσεις ήταν πάρα πολύ ελαφριές για τους υπαλλήλους της NSA που κατασκόπευαν τους συζύγους ή τους εραστές τους – ένα σκάνδαλο που ανεπίσημα αναφέρεται σαν LOVEINT.

“Αυτό αποδεικνύει ότι τα κατασκοπευτικά προγράμματα αξίζουν περισσότερο από το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης.” Και σκέφτηκε ότι το κοινό θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα προγράμματα της NSA που προσπαθούν να δυσφημίσουν τους εχθρούς κατασκοπεύοντας τις online σεξουαλικές τους δραστηριότητες. “Πώς μπορούν δυσφημίζοντας για τις πορνό-συνήθειες, να θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από  την τουρκική κυβέρνηση; Πρέπει να διατηρήσουμε την ηθική ηγεσία.”

[su_column size=”1/3″]Έχω πραγματικά την αίσθηση ότι βοηθάω να βελτιώσουμε τη ζωή μας[/su_column]

Απευθυνόμενος σε ένα σχόλιο, ο Hugh Forrest του SXSW, δήλωσε ότι η συνάντηση παραμένει ιδιωτική για να υπάρχει μια πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα. “Πέρυσι, έχοντας τον Edward Snowden στο μεγάλο δωμάτιο ήταν φανταστικό. Αλλά για το 2015, θέλαμε να κάνουμε κάτι πολύ πιο οικογενειακό”, είπε.

Εκτός από τον Yokubaitis, στη συνάντηση παρέστησαν από 20 έως και 30 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cloudflare Matthew Prince, ένα ανώτερο στέλεχος του Twitter ο senior product counsel Matthew Zimmerman, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Evernote Phil Libin, μεταξύ άλλων. Δεν υπήρχε κάποια οδηγία για να κρατηθεί μυστική η συνάντηση, έτσι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες, όπως η Διευθύντρια Τεχνολογίας του Center for Democracy, Nuala O’Connor, που έστελνε tweets με selfies του Edward Snowden.

[tweet_embed id=577132576155963392]

Ο Edward Snowden από την αρχή κατέστησε σαφές ότι δεν θα διαρρεύσει κάποια πληροφορία σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση. Όμως, σύμφωνα με τον Yokubaitis, ζήτησε δημόσια υποστήριξη για να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του. “Η κυβέρνηση δεν έχει αισθανθεί την πίεση. Δεν νοιάζονται για τις αναφορές, και χρειάζονται πίεση υψηλότερου επιπέδου καθώς δεν είναι νομικό θέμα, αλλά πολιτικό ζήτημα.” Ο Snowden δήλωσε για άλλη μια φορά, ότι θα το έκανε και πάλι. “Έχω κερδίσει τόσα πολλά. Έχω την ικανοποίηση ότι έχω συμβάλει με ένα πολύ ουσιαστικό τρόπο. Έχω πραγματικά την αίσθηση ότι βοηθάω να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Αυτό μου δίνει ένα λόγο για να σηκωθώ το πρωί.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS