ΑρχικήinetΚατεβάστε το πρόσθετο uBlock για Firefox σε Android

Κατεβάστε το πρόσθετο uBlock για Firefox σε Android

Το πρόσθετο uBlock για τα προγράμματα περιήγησης Firefox και Chromium μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο για τις desktop συσκευές. Σήμερα, κυκλοφόρησε μια έκδοση για τον Firefox, η 0.9.1.0, που τρέχει σε Android δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης που θα το εγκαταστήσουν, να έχουν τα ίδια αποτελέσματα όπως και στην έκδοση για desktop.ublock

Για την ιστορία, το πρόσθετο (add-on) κυκλοφόρησε πρώτα για τους φυλλομετρητές (web browser) που βασίζονται στο Chromium και αργότερα και για τον Firefox.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το add-on για την κινητή έκδοση του Firefox. Μπορείτε να το κάνετε από αυτή την ιστοσελίδα. Εκεί θα βρείτε στο κάτω μέρος  τις πιο πρόσφατες επιλογές λήψης για όλα τα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης.

Η έκδοση uBlock για τον Firefox που αναφέρεται στη εν λόγω ιστοσελίδα λειτουργεί τόσο για συστήματα desktop όσο  και για smartphones.

Όταν προσπαθήσετε να το εγκαταστήσετε στο Firefox θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί στην οθόνη σας η προτροπή της εγκατάστασης του πρόσθετου uBlοck.

Μόλις εγκατασταθεί, λειτουργεί ακριβώς όπως η desktop έκδοση. Θα παρατηρήσετε ότι οι διαφημίσεις δεν θα εμφανίζονται πια στον Firefox για Android μετά την εγκατάσταση, αφού έχουν αποκλειστεί από το uBlοck από προεπιλογή.

Θα δείτε επίσης ένα εικονίδιο στο κύριο μενού του Firefox που εμπεριέχει κάποιο νούμερο το οποίο στην ουσία επισημαίνει τον αριθμό των στοιχείων που έχουν μπλοκαριστεί στις σελίδες που έχετε περιηγηθεί από το uBlοck.

Ασφαλώς έχετε πάντα τη δυνατότητα ενεργοποίησης ή να απενεργοποίησης του πρόσθετου καθώς και την δυνατότητα να δείτε το αρχείο καταγραφής μιας οποιασδήποτε σελίδας που απαριθμεί όλα τα στοιχεία που φορτώθηκαν ή μπλοκαρίστηκαν.

Όλες οι επιλογές που έρχονται με το uBlock παρέχονται και στην κινητή έκδοση. Φυσικά μπορείτε να προσθέστε τους δικούς σας προσαρμοσμένους κανόνες ή να ενεργοποιήσετε τη σύνθετη λειτουργία.

Αν και αυτή είναι η πρώτη έκδοση για κινητά τηλέφωνα,  δουλεύει αρκετά καλά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS