15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Internet Referral Unit: Ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της κυβερνοτρομοκρατίας

Σχέδια για μία πανευρωπαϊκή αντιτρομοκρατική δύναμη (Internet Referral Unit), η οποία θα ειδικεύεται στον τομέα της κυβερνοτρομοκρατίας, παρουσιάζονται σε Ευρωπαίους υπουργούς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Internet Referral Unit

Η Internet Referral Unit θα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Europol και βασικός της στόχος θα είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από το Ίντερνετ.

Για αυτόν τον σκοπό θα επιδιωχθεί ο συνδυασμός μέσων και πόρων από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τεράστιου όγκου του επικίνδυνου σχετικού υλικού.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το ζήτημα ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. «Το Ίντερνετ αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για τη ριζοσπαστικοποίηση ως την τρομοκρατία. Η αντιμετώπιση αυτού του θέματος εμπεριέχει μία σειρά διαφορετικών προκλήσεων» σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο.

«Ο όγκος του διαδικτυακού υλικού που προωθεί την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό απαιτεί τη συγκέντρωση πόρων και τη στενή συνεργασία με τη βιομηχανία».

Η πρόταση των Ευρωπαίων στελεχών του χώρου της ασφαλείας είναι η επέκταση ενός υπάρχοντος μέσου/ εργαλείου της Europol που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με ισλαμιστικές εξτρεμιστικές ιστοσελίδες, σε μία «μονάδα παραπομπής» για όλη την ήπειρο. Θα παρουσιαστεί σε υπουργούς από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ε.Ε. σε ειδική συνάντηση.

Η νέα μονάδα θα είναι επιφορτισμένη με την κατάδειξη τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού online υλικού και την υποστήριξη ερευνών από υπηρεσίες επιβολής νόμου.

Στο πλαίσιο των προτάσεων κάθε χώρα θα πρέπει να υποδείξει μία αρχή/ υπηρεσία που θα συνεργάζεται με τη νέα μονάδα – θα μπορεί να είναι το αρμόδιο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος/ ασφαλείας στο Διαδίκτυο ή μια εξειδικευμένη μονάδα που ασχολείται με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.

Στόχος είναι η Internet Referral Unit να είναι σε θέση να αρχίσει τη λειτουργία της από την 1η Ιουνίου, με χρηματοδότηση από τις χώρες- μέλη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *