ΑρχικήinetΤο Facebook αφαιρεί το emoticon feeling fat

Το Facebook αφαιρεί το emoticon feeling fat

Μετά τις πάρα πολλές καταγγελίες των ακτιβιστών στο Change.org, το Facebook αποφάσισε να αφαιρέσει το εικονίδιο “feeling fat” όπως αναφέρει η Washington Post.

Facebook emoticon feeling fat
Φωτογραφία Businessinsider.com

Μια εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε, “Ακούσαμε από την κοινότητά μας ότι η επιλογή του “feeling fat” στις ενημερώσεις κατάστασης θα μπορούσε να ενισχύσει την αρνητική εικόνα του σώματος, ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν διατροφικές διαταραχές. Έτσι καταργήσαμε το “feeling fat” από τη λίστα των επιλογών των emoticons. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τα σχόλιά και να σκεφτόμαστε τρόπους για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκφραστούν στο Facebook.”

Η επιλογή “feeling fat” δεν είναι πλέον διαθέσιμη, αλλά η φατσούλα με τα παχουλά μάγουλα υπάρχει ακόμα, έχοντας πλέον την ένδειξη “feeling stuffed”.

Η κίνηση αυτή ήταν μια απάντηση στις αναφορές που ξεκίνησαν από ακτιβιστές του Endangered Bodies, μια ομάδα που αντιτίθεται στα κακόβουλα σχόλια για το σώμα σε διεθνές επίπεδο.

Η Catherine Weingarten αιτιολόγησε το αίτημα της αναφέροντας, “Όταν οι χρήστες του Facebook χρησιμοποιούν το “feeling fat” “κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους υπέρβαρους, κάτι το οποίο περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές.”

Αναφορά της Weingarten συγκέντρωσε σύμφωνα με το TNW την υποστήριξη 17.000 χρηστών του Change.org.

Το γεγονός όμως ότι συνεχίζει να υπάρχει μια άλλη επιλογή του ίδιου emoticon που αναφέρεται σαν “feeling stuffed” δημιουργεί ερωτήματα. Γιατί να είναι ακόμα διαθέσιμο το emoticon, ιδιαίτερα μετά την καταγγελία της Weingarten που ανέφερε ότι βρήκε το emoticon “feeling fat” αρκετά επιθετικό;

Μάλλον με την αλλαγή της ονομασίας του το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο θεωρεί ότι έλυσε το πρόβλημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS