ΑρχικήinetTο uTorrent περιέχει το EpicScale, ένα Bitcoin miner

Tο uTorrent περιέχει το EpicScale, ένα Bitcoin miner

Η ιστορία άρχισε από χθες, όταν χρήστες της δημοφιλής εφαρμογής uTorrent με διάφορες δημοσιεύσεις στο forum της εταιρείας άρχισαν να αναφέρουν ότι το EpicScale, ένα Bitcoin miner, είχε εγκατασταθεί στα συστήματά τους χωρίς την άδειά τους μετά την αναβάθμιση της εφαρμογής uTοrrent 3.4.2 Build 38913.utorrent

Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις, οι χρήστες κατά την εγκατάσταση πρόσεχαν πάρα πολύ ποιες υπηρεσίες τρίτων αποδεχόταν και ποιες όχι. Όλοι όμως αναφέρουν ότι δεν υπήρχε κάποια γνωστοποίηση για την εγκατάσταση του EpicScale, που μετατρέπει τον υπολογιστή τους σε ένα Bitcoin miner. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί δυσαρεστημένοι χρήστες που αναφέρουν ότι δεν το περίμεναν ποτέ από την εταιρεία.

Αυτό διαψεύσθηκε αργότερα από προσωπικό του uTοrrent ο οποίος δήλωσε ότι το λογισμικό τρίτων δεν μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς την έγκριση του χρήστη.

“Επανεξετάσαμε το θέμα και μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι δεν υπάρχει σιωπηλή εγκατάσταση. Πράγματι, είναι αδύνατο για λογισμικό τρίτων να εγκατασταθεί χωρίς την άδεια του χρήστη. Συνεχίζουμε την εξέταση του ζητήματος. Αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτοί οι χρήστες που αναφέρουν το πρόβλημα, αποδέχθηκαν την προσφορά κατά την εγκατάσταση.”

Το iGuRu.gr πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εγκατάσταση που έδειξε ότι ναι μεν υπήρχαν αρκετές προσφορές εφαρμογών τρίτων, αλλά το EpicScale δεν ήταν μία από αυτές. Εμείς κατά την εγκατάσταση του νέου client δεν το συναντήσαμε, και όταν αναζητήσαμε το EpicScale.exe στο Task Manager του υπολογιστή, δεν υπήρχε.utorrent

Αυτό που κάνει την εγκατάσταση του EpicScale ιδιαίτερα ανησυχητική είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πόρους CPU του υπολογιστή για να εξορύξει Bitcoin, τα οποία φυσικά δεν είναι δικά σας.

Οι χρήστες των Windows που έχουν εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη έκδοση του uTorrent θα πρέπει να ελέγξουν άμεσα τον Task Manager για να βεβαιωθούν ότι το EpicScale δεν εκτελείται στο σύστημά τους. Αν δείτε την εφαρμογή να τρέχει, απεγκαταστήσετε το uTοrrent και εγκαταστείστε είτε μια παλαιότερη έκδοση, ή κάποιο νέο torrent client.

Ακόμη και αν οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι αλήθεια, το uTοrrent θα πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική του για τις εφαρμογές τρίτων που συμπεριλαμβάνει στον εγκαταστάτη της εφαρμογής. Μετά από αυτά τα νέα είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια στροφή των χρηστών της εφαρμογής σε άλλα clients.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS