ΑρχικήinetHong Kong: Δύο εκατομμύρια δολάρια έπεσαν στο δρόμο από χρηματαποστολή

Hong Kong: Δύο εκατομμύρια δολάρια έπεσαν στο δρόμο από χρηματαποστολή

Μεταλλικά κουτιά που περιείχαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα έπεσαν σήμερα στο Hong Kong από ένα θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, η πόρτα του οποίου άνοιξε κατά λάθος με αποτέλεσμα να προκληθεί φρενίτιδα στο δρόμο με περαστικούς και οδηγούς αυτοκινήτων να σπεύδουν να επωφεληθούν από το απρόοπτο αυτό συμβάν.hong kong

Η κυκλοφορία παρέλυσε στην οδό Γκλάστερ στο κέντρο του Hong Kong καθώς οδηγοί ταξί βγήκαν από τα οχήματά τους προκειμένου να πάρουν κάποια από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα που σκορπίστηκαν σε αυτόν τον πολυσύχναστο δρόμο.

Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση απεικονίζονται περαστικοί να ορμούν με απληστία και να γίνονται ένα με το πλήθος που έχει ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αστυνομικοί, ορισμένοι οπλισμένοι, με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, αναπτύχθηκαν στο σημείο για να αποκλείσουν την περιοχή.

Συνολικά, περισσότερα από 15,23 εκατομμύρια δολάρια Hong Kong (1,96 εκατομμύρια δολάρια) σκορπίστηκαν στον δρόμο και στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

https://www.youtube.com/watch?v=-4H1K699Yew

Είναι ωστόσο αδύνατο να υπολογιστεί το ποσό που κατάφεραν να περισυλλέξουν οι αστυνομικοί και αυτό που μάζεψαν οι περαστικοί και οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων.

«Κάθε πολίτης που θα βρει τα εν λόγω χαρτονομίσματα οφείλει να τα παραδώσει στην αστυνομία όσο το δυνατόν συντομότερα, σε αντίθετη περίπτωση θα διαπράττει κλοπή» προειδοποίησε η αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με το διευθυντή της αστυνομίας Ουάν Σίου-χουνγκ, ο οδηγός του βαν ολοκλήρωσε τη διαδρομή του, διάρκειας 30 λεπτών, χωρίς να καταλάβει ότι η πίσω πόρτα του οχήματος ήταν ανοικτή και ότι κιβώτια που περιείχαν χρήματα έπεφταν στο δρόμο.

Μόνο όταν το όχημα έφθασε στον προορισμό του «ανακάλυψαν ότι η πόρτα είχε ανοίξει», διευκρίνισε ο Ουάν μιλώντας στον Τύπο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα βασιζόμενη στους σειριακούς αριθμούς των χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με ειδικούς που ερωτήθηκαν σχετικά από μέσα ενημέρωσης, στην περίπτωση που κάποιος κρατήσει τα χαρτονομίσματα, η πράξη αυτή θεωρείται κλοπή και επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Huffington Post

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS