ΑρχικήinetInsomniac Sunset Overdrive

Insomniac Sunset Overdrive

Sunset Overdrive: Οι exclusive τίτλοι ανέκαθεν λειτουργούσαν ως «system sellers», ως τα games δηλαδή εκείνα που θα μπορούσαν να πάρουν από το «χέρι» μία πρωτοεμφανιζόμενη κονσόλα και να την βοηθήσουν στο να καθιερωθεί καλύτερα στις συνειδήσεις των gamers, εκτοξεύοντας παράλληλα τις πωλήσεις της.

Για αυτό και παραδοσιακά οι exclusive τίτλοι είναι συνήθως προσεγμένες και πολυδάπανες παραγωγές, με τους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας να επιλέγουν με προσοχή τα game studios που θα αναλάβουν την ανάπτυξη ενός xclusive τίτλου.

Στην κατηγορία των exclusive games για το Xbox One εντάσσεται και το third-person action shooter: Sunset Overdrive, το νέο παιχνίδι της Insomniac, η οποία έχει συνδεθεί με την ιστορική σειρά Ratchet & Clank που ως γνωστόν έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στις κονσόλες της Sony…

 

sunset overdrive

Overcharge Αισθητική!

To Sunset Overdrive θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ενδιαφέρον κράμα που συνδυάζει την anime και punk/rock αισθητική, με τις zombie-based horror ταινίες, ενώ επίσης υπάρχουν έντονες επιρροές από άλλους γνωστούς τίτλους όπως το Infamous, το Crazy Taxi και το Jet Set Radio, με τους σχεδιαστές του να ισχυρίζονται ότι άντλησαν την έμπνευση τους από τον Iggy Pop και τον Keith Richards.

Σε γενικές γραμμές, το Sunset Overdrive πρόκειται για ένα σούπερ διασκεδαστικό pop-culture αχταρμά, όπου οι δημιουργοί του έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν εναλλακτικό κόσμο που όμως χαρακτηρίζεται από την ποικιλία και τη διαφορετικότητα του. Ας τα πάρουμε όμως καλύτερα τα πράγματα από την αρχή…

sunset-overdrive-e3

Το story του Sunset Overdrive διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον (σωτήριο έτος 2027), με τα γεγονότα του να λαμβάνουν χώρα στην ηλιόλουστη Sunset City. H FizzCo μία εταιρεία που ειδικεύεται στην παρασκευή ενεργειακών ποτών και λοιπών αναψυκτικών, αποφασίζει να ρίξει στην κυκλοφορία το ενεργειακό ποτό OverCharge Delirium XT.

Η FizzCo στην προσπάθεια της να βγάλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το προϊόν της στην αγορά, παρακάμπτει όλους τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα ελέγχου, με αποτέλεσμα όσοι το καταναλώνουν να μεταμορφώνονται σε βίαια και αιμοσταγή zombies που ονομάζονται OD (Overcharge Drinkers).

H FizzCo καταλαβαίνοντας ότι έχει κάνει μεγάλη «πατάτα», αποφασίζει να θέσει σε καραντίνα την Sunset City διαρρέοντας μάλιστα στα media ότι το κακό προήλθε (δήθεν) από έναν επικίνδυνο ιό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε εσείς αναλαμβάνετε το ρόλο ενός επιζώντα, ο οποίος για να επιβιώσει θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή, θάρρος, αλλά και να σκέφτεται καθαρά out-of-the box!

Φυσικά, ότι και να πούμε για το story του Sunset Overdrive είναι πραγματικά πολύ λίγο, καθώς το χιούμορ και οι μπόλικες δόσεις ατελείωτης τρέλας καθιστούν τον κόσμο του τίτλου της Insomniac, μία πραγματικά εναλλακτική εμπειρία που σπάει τα τετριμμένα και που διακατέχεται από τη γοητεία του διαφορετικού…

sunset overdrive3

This is madness… και μας αρέσει πολύ!

Εστιάζοντας τη προσοχή μας στους gameplay μηχανισμούς του Sunset Overdrive μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για ένα shooter όπου επικρατεί το ασταμάτητο run “n gun στοιχείο, το οποίο είναι φυσικά διανθισμένο με μπόλικα platform χαρακτηριστικά.

Το νόημα που επιχειρούν να περάσουν οι δημιουργοί του Sunset Overdrive στους gamers είναι ότι την ώρα του παιχνιδιού θα πρέπει να βρίσκονται σε μία διαρκή και ασταμάτητη κίνηση,  χωρίς να πατούν τα πόδια του ήρωα που ελέγχουν στο έδαφος (με το που βρεθεί ο ήρωας στο έδαφος γίνεται εύκολη λεία από τα OD’s). Άλλωστε, ο open-world κόσμος του Sunset Overdrive είναι δομημένος και σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να ωθεί τον gamer να πραγματοποιήσει μία σειρά από εντυπωσιακά stunts και ακροβατικά κόλπα, κάνοντας τεράστια άλματα, wall runs και εκτελώντας μοναδικά grinding moves πάνω σε καλώδια και άλλου είδους ομαλές και ανώμαλες επιφάνειες.

Κάθε αντικείμενο που απαρτίζει την Sunset City, από τοίχους, φωταγωγούς μέχρι ηλεκτροφόρα καλώδια έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τη χρήση του από τον παίκτη. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι από τα πιο διασκεδαστικά που έχετε δει ποτέ σε παιχνίδι του είδους και σε αυτό το γεγονός βοηθάει σημαντικά και η καλή απόκριση της κάμερας, η οποία όταν ο ήρωας σας εκτελεί τα κόλπα του, κλειδώνει τη γωνία λήψης της, ακολουθώντας ομαλά την πορεία της δράσης.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι το στοιχείο της διαρκούς κίνησης, η οποία αποτελεί το δομικό συστατικό και τον κεντρικό άξονα που κινείται η φιλοσοφία του παιχνιδιού, όχι μόνο δεν μας κούρασε αλλά παράλληλα μας έκανε να θέλουμε κι άλλο!

Sunset_Overdrive_Secondary_Art_Horiz_Final_forWeb

Φέροντας τη σφραγίδα της Insomniac, το Sunset Overdrive δεν θα μπορούσε να μην είναι προσεγμένο και στον τομέα των shooting mechanics, καθώς η συνολική αίσθηση που αφήνει στον παίκτη είναι πραγματικά τέλεια.

Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το γεγονός ότι οι developers του σχεδίασαν ορισμένα από τα πιο παλαβά και εναλλακτικά όπλα που υπάρχουν σε παιχνίδι του είδους. Από εκρηκτικά αρκουδάκια μέχρι εκτοξευτές δίσκων βινυλίων και άλλα πολλά όπλα που βγάζουν άπειρο γέλιο και που εννοείται ότι αποτελούν μία απόρροια του θεοπάλαβου κλίματος του παιχνιδιού.

Άλλωστε, η Insomniac έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στο να σχεδιάζει μοναδικά όπλα για τους τίτλους της και το Sunset Overdrive δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Επιπλέον, οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και στην ποικιλία των τεράτων αλλά και των human εχθρών που βρίσκονται διαρκώς στο κατόπι σας και πραγματικά δεν σας αφήνουν σε χλωρό κλαρί!

Μάλιστα, με τους περισσότερους εχθρούς να διαθέτουν ranged attacks, για να μπορέσετε να τους βγάλετε από τη μέση απαιτείται ένας συντονισμός κινήσεων και η τήρηση των σωστών αποστάσεων. Επιπλέον, παρόλο που εντοπίσαμε κάποια έλλειψη πρωτοτυπίας στις αποστολές, αυτό το γεγονός ισοσταθμίζεται από τον πλούσιο open-world κόσμο του παιχνιδιού, που χαρίζει μπόλικες δυνατότητες στους gamers.

Sunset Overdrive 1

Όσον αφορά τα visuals του παιχνιδιού, η πολύχρωμη παλέτα με τα ολοζώντανα χρώματα συνδυάζεται άψογα με την κομιξάδικη αισθητική, ενώ η κίνηση είναι κλειδωμένη στα 30fps, χωρίς να παρουσιάζεται οποιοδήποτε πρόβλημα σε επίπεδο απόδοσης με frame dropping (παρόλο που σε αρκετές περιπτώσεις επικρατεί πραγματικά χαμός στην οθόνη). Παράλληλα, έχει γίνει εξαιρετική δουλεία στον τομέα των special effects που καθιστούν ακόμη πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, η μουσική επένδυση συνοδεύει με άψογο τρόπο την καταιγιστική δράση με τα hard rock tunes να κυριαρχούν, ενώ άκρως ικανοποιητική κρίνεται η crystal clear απόδοση των voice-overs.

Από το παιχνίδι της Insomniac δεν λείπει και το multiplayer σκέλος, το οποίο χωρίς να ξεχωρίζει και να αποτελεί κάτι το πρωτότυπο σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε μέρος σε ένα co-op game (με τη συμμετοχή 7 ακόμη παικτών) αντιμετωπίζοντας  τις ορδές των μεταλλαγμένων που επιτίθενται ανελέητα κατά κύματα.

Σίγουρα, το multiplayer θα μπορούσε να προσέφερε περισσότερες επιλογές, ωστόσο ακόμη και έτσι λειτουργεί καλά ως ένα εναλλακτικό mode σε περίπτωση που νιώσετε μοναξιές στην Sunset City.

2697355-sunset_overdrive_review_las_catrinas

Alternative με τα όλα του!

Διασκεδαστικό, γρήγορο, πανέμορφο και με μπόλικες δόσεις τρέλας, το Sunset Overdrive αποτελεί σίγουρα μία εναλλακτική εμπειρία, που ενσωματώνει την «fun» πεμπτουσία του gaming, την οποία δύσκολα ανιχνεύεις πλέον στους σημερινούς τίτλους.

Αν και λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του μπορεί να φανεί κάπως περίεργο σε ορισμένους gamers, ωστόσο o τίτλος της Insomniac είναι ένα game που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Μπορεί να μην είναι o τίτλος που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις του Xbox One (αυτή τη δουλειά θα την κάνει μάλλον το Halo V), ωστόσο είναι ένα must-have και το καλύτερο exclusive που μπορείτε να βρείτε για την κονσόλα της Microsoft για το 2014.

gameslife

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS