ΑρχικήinetΝέα έκδοση του Google Glass με… Intel inside

Νέα έκδοση του Google Glass με… Intel inside

Η νέα έκδοση του Google Glass, που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2015, αναμένεται να ενσωματώνει μικροεπεξεργαστές της Intel και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Google Glass Google Glass Google Glass

Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμά της η Wall Street Journal επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Η Intel φέρεται να είναι η αντικαταστάτρια της Texas Instruments, προσφέροντας τους επεξεργαστές για την επόμενη γενιά του Glass.

Η εξέλιξη, εάν όντως επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μέχρι σήμερα η Google είχε προχωρήσει μόνο σε μικρής έκτασης αναβαθμίσεις του Glass, με χαρακτηριστικότερες τη δυνατότητα χρήσης με διορθωτικά γυαλιά και τον διπλασιασμό της μνήμης RAM.

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι Intel και Google σχεδιάζουν να «προωθήσουν τις νέες εκδόσεις του Glass σε δίκτυα νοσοκομείων και κατασκευαστές, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν νέες επαγγελματικές χρήσεις της συσκευής».

Αν και δεν έγινε γνωστό ποιο μοντέλο επεξεργαστή θα ενσωματωθεί στο Glass, είναι πολύ πιθανό αυτό να είναι το chip χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που αναπτύχθηκε από την Intel και έχει τοποθετηθεί στο MICA, το wearable που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία.

Ενδέχεται, η επιλογή του συγκεκριμένου επεξεργαστή να σχετίζεται και με τη βελτίωση της αυτονομίας του Glass, αφού θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της αρχικής έκδοσης του gadget της Google.

Πηγή: pestaola.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS