Αρχικήinet10 URLs που κάθε χρήστης της Google θα πρέπει να γνωρίζει

10 URLs που κάθε χρήστης της Google θα πρέπει να γνωρίζει

Τι ξέρει η Google για μένα; Πως μπορώ να δω σε ποιες διαφημίσεις έχω κάνει κλικ από τις αναζητήσεις στη Gοogle; Τι ξέρει η Gοogle για τα μέρη που έχω επισκεφθεί πρόσφατα; Πού πρέπει να απευθυνθώ αν έχω ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή της Gοogle; Ποια είναι τα ενδιαφέροντά μου, όπως προσδιορίζονται από την Gοogle;

Σημαντικές διευθύνσεις URL της Google

Αν σας απασχολούν τα παραπάνω ερωτήματα, παρακάτω θα βρείτε 10 σημαντικές συνδέσεις που κάθε χρήστης της Gοogle θα πρέπει να γνωρίζει. Είναι κρυμμένες, και θα σας αποκαλύψουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι γνωρίζει η Gοogle για σας. Ας ξεκινήσουμε.

1. Δημιουργήστε ένα νέο Λογαριασμό στη Gοogle χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα διεύθυνση email σας. Η κανονική διαδικασία εγγραφής χρησιμοποιεί σαν όνομα χρήστη το πρόθεμα του @gmail.com σας, αλλά με την παραπάνω διεύθυνση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σαν όνομα χρήστη.

https://accounts.google.com/SignUpWithoutGmail

2. Η Gοogle δημιουργεί ένα προφίλ για σας με βάση τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε, το λογαριασμό σας στο Google+ και άλλα πολλά. Προσπαθεί να μαντέψει την ηλικία σας, το φύλο σας και το τι σας ενδιαφέρει.  Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία για να σας σερβίρει  διαφημίσεις που είναι κοντά στα ενδιαφέροντα σας. Χρησιμοποιήστε το παρακάτω URL για να δείτε πώς σας βλέπει η Google.

https://www.google.com/ads/preferences/

3. Η Gοogle σας επιτρέπει να κατεβάσετε όλα σας τα δεδομένα που υπάρχουν στα συστήματα της εταιρείας. Μπορείτε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες σας, τις επαφές σας, τα μηνύματα του Gmail σας, ακόμη και τα βίντεο που έχετε ανεβάσει στο στο YouTube. Επισκεφτείτε το παρακάτω link

https://www.google.com/takeout

4. Αν ποτέ βρείτε το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται σε μια άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί κάποιο από τα προϊόντα της Gοogle – όπως το Blogger, το AdSense, ή το YouTube – μπορείτε να την καταγγείλετε από το DMCA για να αφαιρέσει το περιεχόμενο. Αυτή η διεύθυνση μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για να αφαιρέσετε τις ιστοσελίδες που σας κλέβουν το περιεχόμενο από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Gοogle.

https://support.google.com/legal

5. Θέλετε να βρείτε το ιστορικό των τοποθεσιών που επισκεφτήκατε μέσω της Android συσκευή σας; Μέσα από την ιστοσελίδα Gοogle Maps μπορείτε να δείτε ολόκληρο το ιστορικό τοποθεσιών που επισκεφτήκατε. Σας δίνετε επίσης η δυνατότητα να εξάγετε τα δεδομένα σε αρχεία KML για να δείτε το ιστορικό σας από το Google Earth ή ακόμα και από το Google Drive.

https://maps.google.com/locationhistory

6. Η Gοogle καταγράφει κάθε όρο αναζήτησης που έχετε πληκτρολογήσει στην ιστοσελίδα της. Κρατάει ακόμα και τα δεδομένα από κάθε αναζήτηση που πραγματοποιήσατε με φωνητική εντολή.  Με τα παρακάτω links, μπορείτε να δείτε το ιστορικό όλων των ερωτημάτων αναζήτησης σας στη Google.

https://history.google.com
https://history.google.com/history/audio

7. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό του Gmail σας, τουλάχιστον μία φορά κάθε 9 μήνες, για να μην μπορεί η Google να τερματίσει το λογαριασμό σας σύμφωνα με τις πολιτικές της εταιρείας. Αυτό μπορεί να πρόβλημα για σας εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς Gmail. Μια λύση είναι να ρυθμίσετε έναν κεντρικό λογαριασμό Gmail και όλους τους υπόλοιπους σαν δευτερεύοντες λογαριασμούς. Μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις από το παρακάτω link

https://www.google.com/settings/account/inactive

8. Ανησυχείτε ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το λογαριασμό σας στο Gοogle; Δείτε όλες σας τις δραστηριότητες μήπως βρείτε κάποια που δεν είναι δική σας. Υπάρχουν αρχεία καταγραφής για κάθε συσκευή που έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για να συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να μάθετε την διεύθυνση  I.P. και κατά προσέγγιση την γεωγραφική θέση της συσκευής.

https://security.google.com/settings/security/activity

9. Από το παρακάτω link θα βρείτε μια λίστα των web εφαρμογών, επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης, Google Scripts και εφαρμογών για κινητά που έχουν πρόσβαση για να διαβάσουν ή να γράψουν στα δεδομένα σας στο Gοogle. Εάν το επίπεδο δικαιωμάτων αναφέρει “πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες του λογαριασμού”, αυτό σημαίνει ότι έχετε χρησιμοποιήσει το λογαριασμό της Gοogle για να συνδεθείτε στην εφαρμογή.

https://security.google.com/settings/security/permissions

10  Ακολουθεί το πιο σημαντικό URL για τους χρήστες των Google Apps. Εάν ο Λογαριασμός σας γίνει ποτέ hacked, χρησιμοποιήστε αυτό το μυστικό σύνδεσμο για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή των εφαρμογών. Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε το domain name σας, δημιουργώντας μια εγγραφή CNAME στα DNS σας.

https://admin.google.com/domain.gr/VerifyAdminAccountPasswordReset

[*] Αντικαταστήστε το domain.gr στην παραπάνω διεύθυνση με το domain name που χρησιμοποιείτε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS