Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 10 από ένα bootable USB stick

Εγκατάσταση των Windows 10 από bootable USB stick: Οι μέρες που καίγαμε DVD για να εγκαταστήσουμε ένα λειτουργικό σύστημα έχουν περάσει προ πολλού. Σήμερα η εγκατάσταση γίνεται εύκολα από ένα USB που είναι πολύ πιο βολικό καθώς η ταχύτητα εγκατάστασης, είναι πολύ πιο γρήγορα από ότι η εγκατάσταση από ένα DVD. Ας δούμε πώς μπορείτε να περάσετε το Windows 10 setup σε ένα bootable USB stick. Εάν αυτή τη στιγμή έχετε σύστημα με Windows 8, τότε θα χρειαστείτε λογισμικό τρίτων όπως το 7-Zip archiver για να εξαγάγετε τα περιεχόμενα των Windows 10 από το αρχείο ISO.

Windows 10

Προσοχή! Όλα τα δεδομένα από τη μονάδα flash USB θα διαγραφούν, κρατήστε ένα backup των αρχείων σας πριν να προχωρήσετε.

Για αρχή χρειάζεται να αποσυμπιέσετε το αρχείο ISO. Στα Windows 7, χρησιμοποιήστε το δωρεάν και ανοικτού κώδικα archiver 7-zip ή εγκαταστήστε το Virtual CloneDrive ένα λογισμικό το οποίο είναι επίσης δωρεάν. Θα δημιουργήσει έναν εικονικό δίσκο από τον οποίο θα ανοίγετε τις εικόνες ISO για να δείτε τα αρχεία που περιέχει σαν από ένα κανονικό δίσκο DVD.

Στα Windows 8 και στα Windows 8.1, δεν χρειάζεται κάποιο λογισμικό τρίτων για να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε τα περιεχόμενα του ISO για τη μονάδα flash USB. Τα Windows 8 και τα Windows 8.1 έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για τις εικόνες ISO. Απλά κάντε διπλό κλικ στο ISO και τα Windows 8 θα δημιουργήσει έναν εικονικό δίσκο DVD μέσα στο φάκελο «This PC.» Στη συνέχεια, απλά αντιγράψτε και επικολλήστε τα αρχεία από τον εικονικό δίσκο DVD στο USB stick σας.

Σημαντική Σημείωση: Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε bootable USB stick των Windows 10 στα 64-bit (x64) από μια 32-bit (x86) έκδοση των Windows. Χρησιμοποιήστε έκδοση των 64-bit για να δημιουργήσετε ένα 64-bit USB stick. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε δίσκο USB των 32-bit (x86) από την έκδοση 64-bit των Windows.

Κατεβάστε το Windows 10, αν δεν το έχετε, όπως περιγράφεται από εδώ: Download Windows 10 Preview
Ανοίξτε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή «Command Prompt (Admin). » Δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε το όπως στην παρακάτω εικόναCommand Prompt Admin

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

diskpart

Το Diskpart είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα κονσόλας για τη διαχείριση δίσκου που υπάρχει στα Windows από προεπιλογή. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε όλες τις λειτουργίες διαχείρισης δίσκων από τη γραμμή εντολών.
Συνδέστε το USB stick σας.

diskpart
Πληκτρολογήστε το ακόλουθο στη γραμμή εντολών του diskpart:

list disk

Θα σας εμφανίσει όλους τους δίσκους σας, μαζί με συνδεδεμένο το USB stick. Σημειώστε τον αριθμό της μονάδας δίσκου με το USB stick.

Τώρα, θα πρέπει να επιλέξετε το USB σας στο diskpart. Πληκτρολογήστε το ακόλουθο, στο σημείο του # γράψτε τον αριθμό του USB που εμφανίστηκε με την εντολή list disk :

sele disk #

Επειδή η επανάληψη πάντα είναι βοηθητική: Όπου # είναι ο αριθμός του δίσκου USB stick.

Μετά πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

clean

Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από το USB drive σας.
Σημείωση: Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αν είστε προχωρημένος χρήστης και γνωρίζετε ότι το USB stick σας είναι σε σωστό σύστημα αρχείων. Αν δεν είστε σίγουροι, καλύτερα διαγράψτε τα partitions και τα δεδομένα.

Μετά πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

crea part prim

Η εντολή θα δημιουργήσει ένα πρωτεύον διαμέρισμα για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας.

Τώρα θα πρέπει να διαμορφώσετε αυτό το διαμέρισμα. Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

format quick

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

active

Η εντολή θα κάνει το USB stick σας να είναι σε θέση να δεχτεί το bootloader.

Έχετε τελειώσει με το diskpart. Πληκτρολογήστε «exit» για να φύγετε. Θα επιστρέψετε στην γραμμή εντολών – μην τη κλείσετε.
Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα ISO αν χρησιμοποιείτε Windows 8 για να ανοίξει και να αντιγράψετε όλα τα αρχεία από το ISO image των Windows 10 στο USB stick. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά, ανάλογα με την ταχύτητα του USB flash drive σας.

Αν χρησιμοποιείτε Windows 7, ανοίξτε το ISO των Windows 10 με το 7-Zip και εξαγάγετε όλα τα αρχεία στο USB stick σας.
Και Τέλος:  θα πρέπει να γράψουμε ένα bootloader για το USB stick. Ας υποθέσουμε ότι το ISO σας έχει το γράμμα μονάδας δίσκου, D: και βρίσκεται μέσα στο φάκελο This PC/Computer, και το USB stick σας έχει σαν γράμμα μονάδας δίσκου το E:
Πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών:

D:\Boot\Bootsect /NT60 E: /force /mbr

Αυτό θα γράψει τον τομέα εκκίνησης NT6 για το USB stick σας. Αντικαταστήστε τα γράμματα που χρησιμοποιούμε στο παράδειγμα με τα γράμματα που υπάρχουν στο λειτουργικό σας σύστημα.

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το USB stick για την εγκατάσταση των Windows 10 σε οποιονδήποτε υπολογιστή υποστηρίζει εκκίνηση από USB.

Υ.Γ. Μόλις δημιουργήσετε το bootable USB drive γράφοντας τον τομέα εκκίνησης, εφ ‘όσον δεν διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου, μπορείτε απλά να διαγράψετε όλα τα αρχεία που υπάρχουν σε αυτό και να αντιγράψετε νεότερα αρχεία από μελλοντικά ενημερωμένα ISO π.χ. μπορείτε να το κάνετε όταν τα Windows 10 θα φθάσουν στο στάδιο RTM.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *