ΑρχικήinetH Apple απαντά στα περί παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της

H Apple απαντά στα περί παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της

Στους ισχυρισμούς περί παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας της στο πλαίσιο της υπόθεσης διαρροής προσωπικών φωτογραφιών celebrities από το iCloud απάντησε με ανακοίνωσή της η Apple.

apple

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, «μετά από πάνω από 40 ώρες έρευνας, διαπιστώσαμε ότι κάποιοι λογαριασμοί διασήμων παραβιάστηκαν από μία πολύ στοχευμένη επίθεση σε usernames, κωδικούς και ερωτήσεις ασφαλείας, μία πρακτική που έχει καταστεί πάρα πολύ  κοινή στο Ίντερνετ. Ουδεμία από τις περιπτώσεις που διερευνήσαμε προέκυψε από οποιαδήποτε παραβίαση σε οποιοδήποτε από τα συστήματα της Apple, περιλαμβανομένων του iCloud ή του Find my iPhone. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες επιβολής νόμου για τον εντοπισμό των κακοποιών που εμπλέκονται. Για να προστατευθούν από αυτό το είδος επίθεσης, συμβουλεύουμε όλους τους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα έναν ισχυρό κωδικό και να εφαρμόζουν two-step verification».

Στο μεταξύ συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη εντός και εκτός του Ίντερνετ η «θύελλα» με τη διαρροή των προσωπικών φωτογραφιών των celebrities, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς. Η υπόθεση διερευνάται και από το FBI, ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία γενικότερα σχετικά με την ασφάλεια των υπηρεσιών αποθήκευσης στο cloud, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να παραβιαστούν οι κωδικοί λογαριασμών χρηστών.

Οι φωτογραφίες φέρονται να διέρρευσαν αρχικά στο 4Chan, από κάποιον χρήστη ο οποίος αυτοπροσδιοριζόταν ως «συλλέκτης» παρά «χάκερ», και που προανήγγειλε κυκλοφορία ακόμη περισσότερων φωτογραφιών. Οι επίμαχες εικόνες έχουν εξαπλωθεί στο Ίντερνετ, μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και αναρτήσεων σε ιστοσελίδες και blogs, αν και πολύ συχνά ακολουθεί διαγραφή τους εντός μικρού χρονικού διαστήματος, λόγω της έκτασης που έχει λάβει η υπόθεση. Κάποιες celebrities έχουν κάνει λόγο για fake φωτογραφίες, ωστόσο κάποιες άλλες έχουν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS