ΑρχικήinetΚαταζητούμενος συνελήφθη μετά από βίντεο Ice Bucket Challenge

Καταζητούμενος συνελήφθη μετά από βίντεο Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge Ice Bucket Challenge

Το Ice Bucket Challenge, όπως γνωρίζετε είναι μία καμπάνια που έχει σαν στόχο να αντλήσει κεφάλαια για έρευνα στη πάθηση αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (νόσος των κινητικών νευρώνων) αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με αυτή τη νόσο, πλην όμως φαίνεται να έχει και άλλες παρενέργειες.

Στην πραγματικότητα στη καμπάνια αυτή χρησιμοποιήθηκαν διάσημοι αθλητές, τραγουδιστές κλπ για να προσομοιάσουν την αίσθηση του απότομου μουδιάσματος της σπονδυλικής στήλης που αισθάνονται οι ασθενείς με την νόσο και που είναι παρόμοια αν κάποιος βραχεί με παγωμένο νερό. Το σκηνικό του μπουγελώματος με το παγωμένο νερό τελικά κατάντησε μόδα, χωρίς να έχει καμία σχέση  με προσπάθεια συλλογής χρημάτων για την έρευνα της νόσου. Έτσι, απλοί πολίτες μπουγελώνονται τραβώντας τη σκηνή σε βίντεο και μετά το ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Μπορεί όλη αυτή η διαδικασία που μοιάζει με το Ice Bucket Challenge αλλά δεν βοηθάει τους πάσχοντες από την νόσο. Μπορεί όμως να βοηθήσει τους αστυνομικούς να συλλάβουν εγκληματίες. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί οι εγκληματίες δεν είναι και τόσο έξυπνοι.

Σύμφωνα με το The Smoking Gun , στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, την Παρασκευή, ότι ένας άνδρας συνελήφθη μετά από συμμετοχή σε αυτή την καμπάνια και, στη συνέχεια, την παρουσίαση ενός βίντεο που δείχνει να ρίχνει νερό και πάγο στο κεφάλι του σε απευθείας σύνδεση. Πρόκειται για τον 20χρονο Jesean Morris, της Ohama, ΗΠΑ, που συνελήφθη για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2010. Τότε είχε κρίθηκε ένοχος για επίθεση και χρήση πυροβόλου όπλου κατά τη διάπραξη του εγκλήματος. Είχε αφέθεί όμως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες της προσωρινής αποφυλάκισης του. Με απλά λόγια, ο ίδιος λίγο πολύ είχε εξαφανιστεί, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να παρουσιάζετται τακτικά στο αστυνομικόο τμήμα, ως όφειλε.

Και ενώ κρυβόταν, ο άνθρωπος θεώρησε σκόπιμο να κάνει Ice Bucket Challenge και να βιντεοσκοπήσει την όλη εμπειρία. Λίγο μετά δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook. Κάποιος από τους ηλεκτρονικούς “φίλους” του αναγνώρισε το μέρος που κρυβόταν και ειδοποίησε τις αρχές.

Αφού εντοπίστηκε τις καταζητούμενος εγκληματίας, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να του κάνουν μια επίσκεψη στο σπίτι.Ο 20χρονος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, αλλά οι αστυνομικοί τελικά τον έπιασαν. Οι φήμες λένε πως, προτού τον συλλάβουν, ο Jesean Morris προσπάθησε να τους ξεγελάσει δίνοντάς τους ψεύτικο όνομα και ημερομηνία γέννησης.

Ο 20χρονος είναι τώρα πίσω από τα κάγκελα στο Douglas County, στην Νεμπράσκα, όπου και θα παραμείνει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται να υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν είναι συμμερίζονται τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Jesean Morris συνελήφθη. Υποστηρίζουν ότι, ο ηλεκτρονικός “φίλος” δεν έπρεπε να πληροφορήσει τους αστυνομικούς για το που βρισκόταν ο 20χρονος ο οποίος ήθελε απλά να βοηθήσει όσους πάσχουν από ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) με το να κάνει Ice Bucket Challenge.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS