ΑρχικήinetΟι τρομοκράτες του ISIS καταλαμβάνουν το δίκτυο του Diaspora

Οι τρομοκράτες του ISIS καταλαμβάνουν το δίκτυο του Diaspora

Οι τρομοκράτες του ISIS φέρεται να έχουν μετακινηθεί από την micro-blogging υπηρεσία Twitter στο μη κερδοσκοπικό κοινωνικό δίκτυο Diaspora, για να δημοσιεύουν τα σκουπίδια τους. Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει.
Το Diaspora είναι ένα εντελώς αποκεντρωμένο δίκτυο το οποίο, από τη φύση του, καθώς αποτελείται από πολλούς μικρούς servers για την ανταλλαγή μηνυμάτων.

Diaspora isis

Σύμφωνα με την υπηρεσία: “Δεν υπάρχει κεντρικός server, και συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να χειραγωγήσουμε ή να αφαιρέσουμε περιεχόμενο από κάποιο συγκεκριμένο κόμβο του δικτύου (αυτό που εμείς ονομάζουμε “pod”). Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που το δίκτυο προσέλκυσε τους τρομοκράτες του ISIS.”

Το Diaspora ιδρύθηκε το 2010 σαν μια ανώνυμη έκδοση του Facebook. Το δίκτυο τονίζει ότι οι χρήστες έχουν το δικό τους περιεχόμενο και να είναι ανώνυμοι, πράγμα που καθιστά την υπηρεσία ιδανική για τους σκοπούς του ISIS. Το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί ξεχωριστούς διακομιστές, που ονομάζονται pods, οι οποίοι διοικούνται από τους διαχειριστές τους χωρίς να υπάρχει κεντρικός έλεγχος σε ότι έχει αναρτηθεί.

Η τρομοκρατική ομάδα, η οποία έχει αρπάξει ένα κομμάτι γης στη Μέση Ανατολή, χρησιμοποιώντας το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε από τις διαμάχες στη Συρία και το Ιράκ, υπήρξε ενεργός χρήστης του Twitter να εξαπλώσει μια στρεβλή ερμηνεία της ισλαμικής διδασκαλίας.

Το Twitter κατάφερε να κλείσει την πόρτα στην ομάδα, κλείνοντας τους λογαριασμούς τους, μετά την δημόσια εκτέλεση του δημοσιογράφου James Foley.

Το Diaspora ανέφερε ότι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν το site τους, και έχει ζητήσει από τα μέλη τους, μόλις εντοπίζουν δημοσιεύσεις της τρομοκρατικής ομάδας να ενημερώσουν άμεσα το τοπικό pod τους, κάνοντας ότι μπορούν και από τα κεντρικά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS