ΑρχικήHow ToΠώς να απεγκαταστήσετε Windows Updates

Πώς να απεγκαταστήσετε Windows Updates

Windows Updates Windows Updates Windows Updates Windows UpdatesΌταν η Microsoft κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις αυτού του μήνα για τα Windows (Windows Updates), κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα προβλήματα που θα προκαλούσαν σε μερικούς.

Λίγο μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν την εμφάνιση της μπλε οθόνης που εμπόδιζε την εκκίνηση του συστήματος τους ακόμη και σε ασφαλή λειτουργία.

Tο patch MS14-045 αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα από τη Microsoft σαν αιτία του κακού και έχει αποσυρθεί από τα κανάλια ενημερώσεων της εταιρείας.

Η Microsoft συνεχίζοντας το “μάζεμα” συνιστάει σε όλους όσους εγκατέστησαν τις ενημερώσεις να τις αφαιρέσουν από το σύστημα τους, χωρίς όμως να αποκαλύπτει με ποιον τρόπο. Οι ενημερώσεις που πρέπει να αφαιρεθούν είναι οι: KB2982791 και KB2976897.

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στην απεγκατάσταση των Updates.

Πριν αρχίσουμε δημιουργήστε ένα restore point στο σύστημα σας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μετά την αφαίρεση των ενημερώσεων να μην μπορεί να bootάρει. Σε δύο συστήματα που το δοκιμάσαμε δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. To iGuRu.gr δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη!

Η πιο εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την απεγκατάσταση από το applet του Πίνακα Ελέγχου.

win updates

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και βρείτε το Windows Update. Ανοίξτε το και κάντε κλικ στην προβολή των εγκατεστημένων ενημερώσεων. Στην αριστερή μπάρα θα εμφανιστούν όλες οι ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί στο σύστημα σας. Μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η πλήρης λίστα.
Εντοπίστε την ενημέρωση “Ενημέρωση ασφαλείας για τα Microsoft Windows (KB2982791)”.
Κάντε δεξί κλικ στην ενημέρωση και επιλέξτε απεγκατάσταση από το μενού. Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να καταργήσετε την ενημερωμένη έκδοση και να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ανάλογα με την ενημέρωση, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από την γραμμή εντολών

Οι ενημερώσεις μπορούν επίσης να απομακρυνθούν από τη γραμμή εντολών, χρησιμοποιώντας το εργαλείο WUSA. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό KB (Γνωσιακής βάσης) των patch που θέλετε να αφαιρέσετε.

Πατήστε το πλήκτρο των Windows, πληκτρολογήστε cmd.exe στην αναζήτηση. Όταν δείτε το .exe, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Εκτέλεση σαν διαχειριστής.
Για να καταργήσετε μια ενημερωμένη έκδοση, χρησιμοποιήστε την εντολή wusa /uninstall /kb:2982791 και αντικαταστήστε το συγκεκριμένο patch Αλλάξτε τον αριθμό KB ανάλογα με τον αριθμό της ενημέρωσης που θέλετε να αφαιρέσετε

w

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS