Πώς το ES File Explorer εκθέτει δεδομένα συσκευών Android;
infosec

Πώς το ES File Explorer εκθέτει δεδομένα συσκευών Android;

Γιατί μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές Android τρέχει ένα κρυφό web server στο παρασκήνιο; Το ES File Explorer ισχυρίζεται...
Read More
infosec

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά...
Read More
infosec

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν Shadow SUIDs για εκμετάλλευση των συστημάτων Linux: Μέρος 1ο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόκτηση προνομίων root στο Linux, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται συνήθως...
Read More
infosec

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes  Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;...
Read More
infosec

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι,...
Read More
Latest Posts

Η απάτη του Energy Saver Pro (μην πετάτε τα χρήματα σας)

Η διαφημιστική καμπάνια του Energy Saver Pro στο Google μας κίνησε την περιέργεια και είπαμε να δούμε τι συμβαίνει. Με λίγο ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι η συγκεκριμένη απάτη του Energy Saver Pro, είχε κυκλοφορήσει και παλαιότερα με διαφορετικό όνομα.

google ad

Η απάτη τότε ερχόταν από το economizer.gr, αλλά όπως φαίνεται έγινε αντιληπτή πολύ γρήγορα. Οι μαγικές συσκευές τύπου Economiser , όταν εμφανίστηκαν πριν αρκετά χρόνια, ήταν διαφορετικές στην εμφάνιση, και οι απατεώνες ήταν φειδωλοί στις θαυματουργές υποσχέσεις τους. Τότε προσέφεραν μια μείωση στο λογαριασμό της τάξης του 10 έως και 25 %.

Energy Saver Pro

Οι απατεώνες τότε αλλά και σήμερα προσφέρουν μια συσκευή που θα σας μειώσει ως εκ θαύματος τους λογαριασμούς ρεύματος. Ο ηλεκτρολόγος Κώστας Μητρόπουλος, μάλιστα μας περιγράφει την δακρύβρεχτη ιστορία της οικογένειας του που κρύωνε τον χειμώνα, μέχρι που ανακάλυψε τη συσκευή! Στην γραφική παράσταση που δίνουν οι απατεώνες μπορείτε να δείτε μια κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης, κάτι που μάλλον τους επιφέρει πάρα πολλά κέρδη, από θύματα που πιστεύουν την απάτη. Το προϊόν  υπόσχεται 75% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος.

Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver Pro Energy Saver ProΌταν προσπαθήσαμε να ανοίξουμε την ιστοσελίδα του τόσο επιτυχημένου προϊόντος, οι υποψίες μας  επιβεβαιώθηκαν.

energysaverΤο Eset μπλόκαρε την σελίδα σαν ανεπιθύμητη!

Αμέσως μετά όμως πέσαμε πάνω και στην Εισαγγελική παρέμβαση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010 για τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι που μας έλυσε κάθε απορία. Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για μια απάτη που στοχεύει στο κέρδος όχι του καταναλωτή αλλά των ανθρώπων που είναι πίσω από αυτή.

Παραθέτουμε την Εισαγγελική παρέμβαση από το econews.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας
Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, μετά την αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Σπυράκου, για παραπληροφόρηση καταναλωτικού κοινού σχετικά με διαφημιζόμενες συσκευές μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών. Αλλά ακόμα και εάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%. Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων. Ωστόσο, από έρευνα που διενεργήθηκε μετά την παραπάνω ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, διαπιστώθηκε ότι οκτώ τουλάχιστον εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν μέσω διαδικτύου συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις γίνεται και επίκληση δημοσίων εγγράφων που δημιουργούν την ανακριβή εντύπωση στο καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχει σχετική άδεια από τις δημόσιες αρχές. Ως εκ τούτου, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή υπέβαλε όλα τα σχετικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των προσώπων που εμπλέκονται στις παραπάνω δραστηριότητες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την κοινή λογική.

Οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν όλη την ενέργεια που καταναλώνεται σε κάποιο σπίτι ή το χώρο δουλειάς μας. Αν θέλετε να έχετε μειωμένους λογαριασμούς, χρησιμοποιήστε λιγότερο ρεύμα, και αλλάξτε τις συσκευές σας με άλλες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Προσοχή λοιπόν, μη πετάτε τα χρήματα σας. Με 2 παράλληλους πυκνωτές 2.2μF/400V  που κοστίζουν 0,12 ευρώ ο ένας μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα, αλλά φυσικά δεν θα φτάσετε ποτέ το 75% ή το 20% ή το 45% μείωση του λογαριασμού σας που υπόσχονται οι απατεώνες. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε νέα Εισαγγελική παρέμβαση για το «νέο» «επαναστατικό» προϊόν.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για ηλεκτρολόγους από εδώ.

Tip για σας που διαχειρίζεστε ιστοσελίδες χρησιμοποιείτε Google Ads και δεν επιθυμείτε να αναπαράγεται το hoax.

Block  energy-saver-blog.com/gr και energy-saver-blog.com

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

 1. Οι όποιοι αγορααστές αυτών των δήθεν θαυματουργών συσκευών γιατί δεν αναρτούν τα σχόλια τους ώστε οι εν δυνάμει αγοραστές να προστατευτούν?

 2. Παραπληροφόρηση!ΑΠΑΤΗ

  Ποια είναι η βασική αρχή λειτουργίας και ο
  αριθμός πατέντας;
  Η ΝΑΣΑ έχει βγάλει τέτοια συσκευή (την πατέντα
  την έχω) και εξοικονομεί 23% αλλά» ΜΟΝΟ» σε επαγωγικά ,φορτία.
  Εσείς μας λέτε ότι εξοικονομεί και σε ωμικά
  φορτία (λαμπτήρες πυρακτώσεως ,σόμπες αντίστασης ,θερμοσίφωνα
  κλπ)….πώς;;;;;;;;;
  Ποια η φοβερή εφεύρεση που καταρρίπτει όλους
  τους κανόνες της ηλεκτρολογίας; (P=VxI χ συν φ).
  Στα Ωμικά φορτία το συνφ=1 δεν υπολογίζεται
  αρα στο P=VxI
  πως εξοικονομείς;
  Εκτός αν επεμβαίνει η συσκευή στην γωνία αγωγιμότητας του
  (Triac) ,που δεν υπάρχει ,αλλά και εδώ κατά την πατέντα της ΝΑΣΑ (WattsaverUSPatent 4,052,648) ισχύει όπως αναφέρω πιο πάνω ….μόνο για επαγωγικά φορτία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *