ΑρχικήinetΗ Nvidia δίνει περισσότερα στοιχεία για το Project Denver 64-bit chip

Η Nvidia δίνει περισσότερα στοιχεία για το Project Denver 64-bit chip

Η Nvidia στο φετινό CES παρουσίασε το chip Tegra K1 ARM, το οποίο περιελάμβανε μια έκδοση 64-bit που θα κυκλοφορούσε αργότερα αυτό το έτος. Στο συνέδριο Hot Chips σήμερα, η Nvidia έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο chip, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Project Denver.

Project Denver Hot Chips TK1

Το Project Denver είναι ο πρώτος ειδικά σχεδιασμένος επεξεργαστής της Nvidia, που έρχεται σαν ο πρώτο επεξεργαστής ARM 64-bit για συσκευές Android. Το σύστημα συγχρονίζει ένα ζεύγος επεξεργαστές Denver με ταχύτητες έως και 2,5 GHz με την υπάρχουσα 192-core αρχιτεκτονική Kepler. Σύμφωνα με την Nvidia, ο dual-core σχεδιασμός παρέχει «σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις” από τους αντίπαλους τεσσάρων και οκτώ-core mobile επεξεργαστές.

Το chip περιλαμβάνει επίσης: “7-way superscalar μικροαρχιτεκτονική (μπορούν να εκτελεστούν έως και 7 ταυτόχρονα μικρο-ops ανά εικοσιτετράωρο), ένα 128KB 4-way L1 instruction cache, 64KB 4-way L1 data cache, και 2MB 16-way L2 cache. “Για περισσότερες λεπτομέρειες στην τεχνική λειτουργία του chip, μπορείτε να δείτε την έκθεση της Tirias Research.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS