ΑρχικήinetΤο Ecuador (Ισημερινός) θα υιοθετήσει επίσημο ψηφιακό κρυπτό-νόμισμα

Το Ecuador (Ισημερινός) θα υιοθετήσει επίσημο ψηφιακό κρυπτό-νόμισμα

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού (Ecuador) Rafael Correa σχεδιάζει να περάσει ένα νομοσχέδιο για να υποστηρίξει την οικονομία της χώρας με ψηφιακά κρυπτό-νομίσματα. Στόχος του είναι να βοηθήσει το έθνος να ανταπεξέλθει στα χρέη του, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg.

Digital Money Ecuador

Ο Ισημερινός δεν έχει τοπικό νόμισμα, δεδομένου ότι η χώρα υιοθέτησε το αμερικανικό δολάριο σαν επίσημο νόμισμά της από το 2000. Ωστόσο, εάν τα σχέδια για το νέο, κρυπτό-νόμισμα προχωρήσουν, θα χρησιμοποιείτε παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο, και θα είναι ελεγχόμενο από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόταση, το ψηφιακό νόμισμα θα πρέπει να υποστηρίζεται από μια μορφή ρευστού χρήματος, πιθανότατα δολάρια ή κάποιο άλλο παγκόσμιο νόμισμα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της 23ης Ιουλίου από το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Εcuador PanAm Post, η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου, και ο Rafael Correa παρουσίασε μια αρχική πρόταση στις 25 Ιουνίου.

Η μεταρρύθμιση του νόμου για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος και τις επικείμενες αλλαγές στο δημοσιονομικό κανονισμό του συστήματος ελέγχθηκε από τον εκτελεστικό μηχανισμό και παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο της χώρας χαρακτηρισμένο σαν “επείγον” από τον κ. Correa.

Μία πολύ προχωρημένη ιδέα από τον Πρόεδρο του Ισημερινού, εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις χώρας και τη σημερινή τεχνολογία. Θα ήταν ουτοπία να πιστεύαμε ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να υιοθετηθεί για το οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS