Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Mozilla Project Janus add-on κάντε γρήγορα ακόμα και τα πιο αργά sites

Τι είναι το Mozilla Project Janus; Όταν η Opera Software κυκλοφόρησε Turbo, ήταν ένα εντελώς νέο είδος υπηρεσίας για τους χρήστες του προγράμματος περιήγησης – desktop και mobile. Ουσιαστικά κατεύθυνε την κυκλοφορία μέσω διακομιστών της Opera για να μειώσει το εύρος ζώνης που απαιτείται στη λήψη δεδομένων.

Αυτό γινόταν εφικτό με τη συμπίεση των δεδομένων πριν από την αποστολή στο χρήστη. Η Google αργότερα χρησιμοποίησε επίσης ένα proxy συμπίεσης δεδομένων για τα mobile clients του Chrome, και η Opera κυκλοφόρησε ένα αυτόνομο πρόγραμμα με το όνομα Opera Max για Android.

Mozilla Firefox Mozilla Project Janus Mozilla Project Janus Mozilla Project Janus Mozilla Project Janus

Η Mozilla φαίνεται να παρακολουθούσε τα projects και όπως όλα δείχνουν δεν έμεινε αμέτοχη. Το ίδρυμα ανέπτυσσε το Project Janus για κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς να αποκαλύψει πολλά στο κοινό. Ο στόχος του project είναι η βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης του χρήστη.

Η επίσημη σελίδα wiki καταγράφει τους στόχους του project:

  • Να μειωθούν οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας
  • Να μειωθούν οι απαιτήσεις εύρους ζώνης
  • Αύξηση της προστασίας ιδιωτικής ζωής των χρηστών
  • Αύξηση της ανταπόκρισης για τα αργά sites.
  • Καλύτερη απόδοση στο ραδιόφωνο.

Όπως το Opera Turbo και Max, και το Off-Road modus της Google, το project Janus χρησιμοποιεί διακομιστές μεσολάβησης που βρίσκονται μεταξύ της συσκευής του χρήστη και του Διαδικτύου.

Οι κυκλοφοριακές ροές μέσω του διακομιστή μεσολάβησης, και διάφορες άλλοι μέθοδοι χρησιμοποιούνται για να εξασφαλιστεί ότι οι στόχοι που αναφέρονται παραπάνω γίνονται πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων,  το project Janus προσφέρει συμπίεση εικόνων, κειμένων και ορισμένων τύπων streams, αξιοποιώντας τεχνολογίες caching.

Το ίδρυμα Mozilla αναφέρει ότι η συμπίεση δεν θα έχει αντίκτυπο στην οπτική ποιότητα της εικόνας.

Η πλειοψηφία των χαρακτηριστικών μέχρι τώρα είναι παρόμοιες με άλλες τεχνολογίες proxy. Το ίδρυμα Mozilla έχει ορισμένες επιπρόσθετες ιδέες για το πώς να θα βελτιώσει περαιτέρω το project. Παραδείγματος χάρη τη μετατροπή gifs σε βίντεο για να μειώσει το μέγεθός τους.

Το add-on του Firefox είναι συμβατό μόνο με τον Firefox 33 και νεότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης. Αυτό  σημαίνει ότι μόνο χρήστες των εκδόσεων Aurora ή Nightly μπορούν να εγκαταστήσουν το διακομιστή μεσολάβησης κατά τη στιγμή της συγγραφής αυτού του άρθρου. Η κινητή έκδοση του πρόσθετου είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις του browser Firefox από 32 και πάνω.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το add-on. Το proxy ενεργοποιείται αυτόματα και θα βελτιώσει την περιήγηση με τους τρόπους που αναφέρονται παραπάνω.

Δοκιμάστε το τώρα

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *