ΑρχικήinetBinary Talk: Computer στέλνει μηνύματα καπνού σε λέιζερ

Binary Talk: Computer στέλνει μηνύματα καπνού σε λέιζερ

Τι είναι το Binary Talk; Στην αρχή του 20ου αιώνα, οι άνθρωποι απλά επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω των ερτζιανών κυμάτων. Με το κλείσιμο του αιώνα, άρχισαν να αναδύονται ιδέες για νέες μεταδόσεις. Παρακάτω θα δείτε μια ασυνήθιστη προσέγγιση για την οπτικοποίηση του ασύρματου κόσμου: Επικοινωνία από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο χρησιμοποιώντας δαχτυλίδια καπνού.

binary talk
GIF: Wired Σχεδιασμός – Πηγή

Το Binary Talk δημιουργήθηκε από τον Niklas Isselburg και τον Jakob Kilian, φοιτητές στο Köln International School of Design. Η ιδέα είναι απλή. Πληκτρολογούν μια φράση και ο υπολογιστής την μετατρέπει σε δυαδικό κώδικα. Ένα μεγάφωνο στέλνει το μήνυμα μέσα από ένα σύννεφο ομίχλης, καθιστώντας το κάθε “1” σαν ένα δαχτυλίδι. Οι δακτύλιοι μπορούν να “πετάξουν” λίγα μέτρα, και χτυπούν το catcher του λέιζερ, που υπάρχει στον δεύτερο υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο τα δακτυλίδια καπνού μεταφράζονται στο αρχικό κείμενο.

Καθιστώντας ορατές τις μεταδόσεις, ο Isselburg και ο Kilian ελπίζουν να επιδείξουν την “φαινομενική άυλη και το αλάθητο της γλώσσας του υπολογιστή.” Πιο απλά, το Binary Talk, δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει την τεράστια ανταλλαγή δεδομένων που συμβαίνει ανάμεσά μας κάθε μέρα. Αν θα μπορούσαμε να δούμε στους δρόμους τις σωληνώσεις και γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και επικοινωνίας που μας συνδέουν θα μπορούσαμε να να δούμε τι είδους κόσμου χτίσαμε. Τις υποδομές φαντάσματα σήμερα είναι πολύ δύσκολο να τις διακρίνουμε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS