Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

SnagIt για το Google Chrome, γρήγορα και εύκολα αρχεία GIF

Το SnagIt, είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα αντιγραφής εικόνων και βίντεο από την οθόνη σας για Windows και Mac. Χρησιμοποιούμε την εφαρμογή από τότε που εμφανίστηκε και είμαστε ενθουσιασμένοι. Αυτή η δημοσίευση όμως δεν αφορά την εφαρμογή αλλά ένα plugin που είναι ότι είναι διαθέσιμο για το Google Chrome. Η επέκταση του Chrome έρχεται δωρεάν και μπορεί να «πιάσει» screenshots από την επιφάνεια εργασίας σας, καθώς και βίντεο screencasts. Τα βίντεο μάλιστα μπορούν να φορτωθούν απευθείας στο YouTube ή στο Google Drive μέσα από την εφαρμογή SnagIt.

snagit

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome SnagIt δίνει την δυνατότητα αποθήκευσης των βίντεο screencast σαν κινούμενα GIF, μια μορφή που είναι τέλεια για γρήγορη δημοσίευση σύντομων demos. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι η διάρκεια του εγγεγραμμένου βίντεο σας πρέπει να είναι έως και 20 δευτερόλεπτα. Το GIF αποστέλλεται στο Google Drive σας ή μπορείτε να το κατεβάσετε σε τοπικό επίπεδο.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome, μπορεί να χρειαστούν μερικά βήματα για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη screencasting στον browser σας.

Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή SnagΙt και την επέκταση από το Chrome Store (και τα δύο διατίθενται δωρεάν). Μετά θα πρέπει να πάτε από τον browser σας στη διεύθυνση chrome://flags και κάντε κλικ στη ρύθμιση που λέει Ενεργοποίηση Υποστήριξης Screen Capture ή Enable Screen Capture Support στο getUserMedia(). Κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Όπως και άλλες εφαρμογές κοινής χρήσης οθόνης του Chrome, το SnagΙt χρησιμοποιεί το WebRTC για να καταγράψει το screencast. Όταν πατήσετε το κουμπί εγγραφής, ξεκινά μια περίοδος λειτουργίας κοινής χρήσης ιδιωτικής οθόνης, χωρίς άλλους συμμετέχοντες, και όλες οι δραστηριότητες της οθόνης σας αποθηκεύονται σαν αρχείο .AVI.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η επέκταση SnagIt για το Chrome μπορεί να καταγράψει ή ολόκληρη την οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας ή ένα μεμονωμένο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Αυό σημαίνει ότι δεν έχετε τη δυνατότητα επιλογής μιας προσαρμοσμένης περιοχής.

Μια άλλη καλή εναλλακτική λύση είναι η επέκταση Screencastify για το Chrome. Τα βίντεο αποθηκεύονται σαν αρχεία .WebM που παίζουν σε όλες σχεδόν τους σύγχρονους browsers χωρίς να απαιτούνται plugins. Τα βίντεο screencast μπορούν να ανέβουν στο Youtube και το Google Drive, αλλά δεν δημιουργεί GIFs.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *