Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Τα πειρατικά live streams του FIFA 2014 παρακολουθούνται από εκατομμύρια χρήστες

FIFA World-Cup

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της FIFA, οι χρήστες του διαδικτύου εξακολουθούν να παρακολουθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη βοήθεια των πειρατικών live streams.

Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη επιλέξει να χρησιμοποιούν πειρατικά streams, καθώς μερικά παιχνίδια τα έχουν παρακολουθήσει πάνω από μισό εκατομμύριο τηλεθεατές, σύμφωνα με έκθεση του TorrentFreak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Viaccess-Orca, μια Γαλλο-Ισραηλινή εταιρεία προστασίας περιεχομένων που χειρίζεται ανακοινώσεις κλεισιμάτων ιστοσελίδων, έχουν γίνει περίπου 2.000 αιτήματα για κλείσιμο σελίδων που φιλοξενούν ή απλά συνδέουν παιχνίδι σε streams.

H FIFA είχε προειδοποιήσει πριν από την έναρξη του Κυπέλλου, αλλά ακόμη και στο ξεκίνημα αυτού, λέγοντας ότι αν κάποιος αναμεταδώσει παράνομα τα παιχνίδια θα τον σταματήσουν άμεσα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, καθώς τα streams αφήνουν στίγματα. Ακόμα κι έτσι όμως , υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω για όσους πραγματικά θέλουν να βρουν ένα παιχνίδι.

«Το ποσοστό επιτυχίας κυμαίνεται ανά πλατφόρμα περιεχομένου, αλλά γενικά, έχουμε καταφέρει να κατεβάσουμε το 35% των streaming συνδέσμων πριν τελειώσει το παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, ιδίως σε σύγκριση με τις ιστοσελίδες που έχουν direct donwload» δήλωσε ο David Leporini, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ της Viaccess-Orca.

Ενώ ο αριθμός είναι πράγματι αξιοπρεπής, είναι ακόμα πολύ μακριά από το 100% που θα ήθελε η FIFA. Ωστόσο, η όλη διαδικασία περιπλέκεται από το γεγονός ότι πολλές ιστοσελίδες δεν δημοσιεύουν τις συνδέσεις με τα streams μέχρι λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Και μέχρι να ανιχνευτούν οι συνδέσεις αυτές από την στιγμή που το παιχνίδι αρχίζει, αναγνωριστεί το περιεχόμενο τους  ως παράνομο και κινηθεί η διαδικασία για να γίνει ότι προβλέπεται , το παιχνίδι μπορεί να έχει ήδη τελειώσει.

«Για τις πρώτες δέκα μέρες έχουμε στείλει περίπου 150 ανακοινώσεις takedown σε σελίδες του Facebook και του Twitter. Ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες περιεχομένου που κοινοποιήθηκε, μετρήσαμε ένα ποσοστό επιτυχίας περίπου 51% για την απομάκρυνση των συνδέσμων από τις σελίδες του Facebook» είπε ο Leporini  στο TorrentFreak.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *