ΑρχικήinetOpWorldCup οι Anonymoys μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

OpWorldCup οι Anonymoys μποϊκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η χακτιβιστική ομάδα Anonymous έχει ξεκινήσει μια σειρά από επιθέσεις (OpWorldCup) στοχεύοντας διάφορες κυβερνητικές ιστοσελίδες στη Βραζιλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

OpWorldCup

Η επιχείρηση ονομάστηκε #OpWorldCup, και έχει ήδη κάποια θύματα, όπως τα συστήματα της Globo TV Brasil της κυβέρνησης της Βραζιλίας, την εταιρεία Cemig Telecommunications και το Περιφερειακό Εκλογοδικείο του Αμαζονίου. Όλες οι παραπάνω ιστοσελίδες έχουν παραβιαστεί και τα δεδομένα τους έχουν διαρρεύσει. Τα δεδομένα έχουν ήδη ανέβει και είναι διαθέσιμα σε πολλές online υπηρεσίες όπως την Pastebin.

Ανάμεσα στα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει από τα συστήματα των οργανισμών και των εταιρειών που έχουν “χτυπηθεί” από τους χακτιβιστές υπάρχουν εκτός από τα ονόματα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης και αριθμοί τηλεφώνων.

Οι Anonymous αναφέρουν ότι έχουν πάρει 450 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης από κυβερνητικούς υπαλλήλους, 34.000 emails, πλήρη ονόματα και αριθμούς τηλεφώνου από την Eletronorte (Centrais Elétricas do Norte do Brasil SA), θυγατρική της Brazilian Eletrobrás.

Οι επιθέσεις αυτή τη στιγμή συνεχίζονται και αναμένετε να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Τα στοιχεία που έχουν κλαπεί από τους Anonymous είναι πάρα πολλά. Άλλα είναι διαθέσιμα στο κοινό άλλα μετά από καταγγελίες απομακρύνονται άμεσα από τις υπηρεσίες που ανεβαίνουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS