ΑρχικήinetΕξαγορά της Skybox Imaging από τη Google

Εξαγορά της Skybox Imaging από τη Google

Στην εξαγορά της δορυφορικής εταιρείας Skybox Imaging αντί 500 εκατ. δολαρίων προχωρεί η Google.

Skybox

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Skybοx Imaging, «πέντε χρόνια πριν ξεκινήσαμε το ταξίδι για να φέρουμε επανάσταση στην πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην επιφάνεια της Γης».

«Κατασκευάσαμε και εκτοξεύσαμε τον μικρότερο δορυφόρο λήψης εικόνων υψηλής ανάλυσης, που συλλέγει όμορφες και χρήσιμες εικόνες και βίντεο κάθε μέρα. Φτιάξαμε μια απίστευτη ομάδα και τους ενισχύσαμε έτσι ώστε να ωθήσουν το state of the art imaging σε νέα ύψη. Είναι κατάλληλη στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με μία εταιρεία που μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε ακόμα πιο μεγαλόπνοα και πιο τολμηρά και που μπορεί να μας υποστηρίξει στο φιλόδοξο όραμά μας».

Όπως σημειώνεται ωστόσο στην ανακοίνωση, η συμφωνία δεν έχει «κλείσει» εντελώς ακόμα, οπότε βραχυπρόθεσμα η Skybοx θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τη Google, οι δορυφόροι της εταιρείας θα παρέχουν εικόνες για την υπηρεσία online χαρτών της, ενώ η τεχνολογία της Skybox θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την παροχή πρόσβασης υπηρεσιών Διαδικτύου, καθώς και για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο η Google είχε εξαγοράσει και την Titan Aerospace, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κινούνται με ηλιακή ενέργεια, ενώ είναι γνωστό και το σχέδιό της για δίκτυα αεροστάτων που παρέχουν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ σε απομακρυσμένες περιοχές. Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και το Facebook, καθώς ο μεγάλος στόχος πλέον φαίνεται να είναι η κάλυψη με Ίντερνετ αποκομμένων/ αναπτυσσόμενων περιοχών.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS