ΑρχικήinetΜετά το Heartbleed, έρχεται το bug CVE-2014-3466 της GnuTLS

Μετά το Heartbleed, έρχεται το bug CVE-2014-3466 της GnuTLS

H GnuTLS είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη βιβλιοθήκη κρυπτογραφίας της SSL/TLS, Είναι open source και βρέθηκε να είναι ευάλωτη σε μια ευπάθεια buffer overflow που θα μπορούσε να γίνει exploited για να κρασάρει τα TLS clients ή ενδεχομένως για να εκτελεστεί κακόβουλος κώδικας στα συστήματα που εκτελείται.

security GnuTLS

Η βιβλιοθήκη GnuΤLS εφαρμόζεται στα πρωτόκολλα secure sockets layer (SSL) και transport layer security (TLS) σε υπολογιστές, servers, για να παρέχει κρυπτογραφημένη επικοινωνία μέσω μη ασφαλών διαύλων.

Το bug CVE-2014-3466, που ανακαλύφθηκε από τον Joonas Kuorilehto της εταιρείας ασφάλειας Codenomicon, την ίδια εταιρεία ασφαλείας που ανακάλυψε τη μεγαλύτερη ευπάθεια του Internet, το Heartbleed. Αντίθετα με το Heartbleed, η βιβλιοθήκη GnuΤLS δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη όπως την OpenSSL.

Η ευπάθεια του GnuTLS βρίσκεται στον τρόπο που το GnuΤLS αναλύει το αναγνωριστικό περιόδου από την απάντηση από τον server κατά την αρχή μιας επικοινωνίας με TLS. Δεν ελέγχει το μήκος του session ID στο μήνυμα του ServerHello, και επιτρέπει σε ένα κακόβουλο διακομιστή να στείλει μια υπερβολικά μακρά αξία, προκειμένου να εκτελέσει υπερχείλιση του buffer ή buffer overflow.

Η Red Hat έχει ήδη αναλύσει την ευπάθεια και έχει εκδώσει ένα patch. Για περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες διαβάστε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS