ΑρχικήinetΤο πρώτο Samsung smartphone με λειτουργικό Tizen

Το πρώτο Samsung smartphone με λειτουργικό Tizen

Η Samsung πρόκειται να παρουσιάσει  το πρώτο της smartphone το οποίο θα ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα ανοικτής αρχιτεκτονικής Tizen, κατά τη διάρκεια του Τizen Developer Conference.

samsung smartphone tizen

Η συσκευή θα ονομάζεται Samsung Z και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν πρόκειται να κυκλοφορήσει αρχικά στη ρωσική αγορά, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το Samsung Z θα διαθέτει οθόνη HD Super AMOLED διαγωνίου 4,9 ιντσών και επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων στα 2,3 GHz, ενώ θα υποστηρίζει γραφικά 2D και 3D. Ακόμη θα διαθέτει κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 2,1 Megapixel, αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ανάλογη αυτής που ενσωματώθηκε στο Galaxy S5.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και χρυσό χρώμα, θα είναι λεπτή, αλλά με περισσότερες γωνίες στο σχεδιασμό της, ξεχωρίζοντας αισθητά από τις συσκευές της σειράς Galaxy.

Σύμφωνα με τη Samsung η χρήση του λειτουργικού Τizen επιτρέπει στη συσκευή να έχει ταχύτερη εκκίνηση, άμεση απόκριση σε ότι αφορά τις πολλαπλές εργασίες και ταχύτερη περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Το λειτουργικό σύστημα Tizen αναπτύχθηκε από την ίδια τη Samsung, σε μία προσπάθεια να αποκτήσει περισσότερες εναλλακτικές προοπτικές σε σχέση με την αποκλειστική χρήση του λειτουργικού συστήματος Android της Google.

Η παρουσίαση της πρώτης Tizen συσκευής καθυστέρησε σημαντικά, καθώς η Samsung φέρεται να είχε προβλήματα τόσο με την ίδια την ανάπτυξη του λειτουργικού όσο και με προβλήματα που αφορούσαν τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και την ανάπτυξη εφαρμογών. Υπολογίζεται ότι το Samsung Z θα λανσαριστεί με ένα χρόνο καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρείας.

Σύμφωνα με το CNet η επιλογή της Ρωσίας σαν αρχική αγορά λανσαρίσματος δεν είναι τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη αγορά είναι λιγότερο εξαρτώμενη από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS