ΑρχικήinetWi-Fi νέας γενιάς στα 10 Gbps από τη Huawei

Wi-Fi νέας γενιάς στα 10 Gbps από τη Huawei

Την επίτευξη της πρώτης υπηρεσίας Wi-Fi της τάξης των 10 Gbps σε εργαστηριακές δοκιμές στο Σεντζέν ανακοίνωσε χθες η κινεζική Huawei.

huawei

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το εν λόγω επίτευγμα, το οποίο έχει αποτέλεσμα την αποστολή δεδομένων μέσω Wi-Fi δέκα φορές γρηγορότερα από ό,τι οι τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα εποχή εφαρμογών «big data» μέσω της χρήσης ταχύτατης ασύρματης τεχνολογίας, βασισμένης σε προηγμένη αρχιτεκτονική νέας γενιάς.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρωτότυπο πέτυχε μετάδοση ρεκόρ με data rate της τάξης των 10,53 Gbps σε μπάντες συχνοτήτων των 5GHz. Η επιτυχία αυτή, όπως υποστηρίζει η Huawei, «ανοίγει τον δρόμο για τεχνολογίες που απαιτούνται για να υποστηρίξουν τη δημιουργία του Wi-Fi νέας γενιάς».

Η κινεζική εταιρεία εκτιμά ότι Wi-Fi τέτοιων ταχυτήτων θα καταστεί διαθέσιμο από το 2018 και μετά. Οι έρευνές της στον τομέα της τεχνολογίας Wi-Fi ξεκίνησεαν το 2010. «Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες όπως η MIMO-OFDA, το intelligence spectrum allocation, ο συντονισμός παρεμβολής και η υβριδική πρόσβαση, η νέα γενιά δικτύων Wi-Fi θα παρέχει πυκνή δικτύωση για υπηρεσίες ultra-hot-zone, με δεκαπλάσια αύξηση της αποδοτικότητας φάσματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS