ΑρχικήinetΤο humor της υπηρεσίας Google maps για την NSA

Το humor της υπηρεσίας Google maps για την NSA

Τι δείχνει η υπηρεσία Google maps για την NSA; Ένα πράγμα που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε είναι ότι η Google είναι ότι έχει μια πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Το έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές στις αμέτρητες ιστοσελίδες της, ή στα doodles που χρησιμοποιεί μερικές φορές για να αντικαταστήσει το λογότυπο της Google στη σελίδα με της μηχανής αναζήτησης.
google maps humor
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που επιβεβαιώνει  humor της εταιρείας. Αυτή τη φορά το ανακαλύψαμε κρυμμένο στην υπηρεσία Google maps και είναι σχόλια για την NSA.

Εάν κάνετε αναζήτηση για το κέντρο δεδομένων της NSA στη Γιούτα, το μέρος που χρησιμοποιεί η μυστική υπηρεσία για να συλλέγει πληροφορίες και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σίγουρα τα σχόλια θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. Η τοποθεσία είναι εδώ και πολύ καιρό θέμα συζήτησης και έχει κάνει αρκετά πρωτοσέλιδα το τελευταίο διάστημα.

Αν πάτε στη συγκεκριμένη διεύθυνση της υπηρεσίας Google maps, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η ετικέτα που έχει τοποθετηθεί. “NSA Utah Data Center” αναφέρει στην πρώτη σειρά, ενώ από κάτω , θα παρατηρήσετε με μικρότερα γράμματα το πρώτο “καρφί” για την υπηρεσία πληροφοριών – “hard drive backup service.”

Αλλά το καλό εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του χάρτη, θα δείτε 47 αξιολογήσεις για το χώρο και να παρατηρήσετε ότι έχει πάρει ένα πολύ μικρό σκορ (1,7) για τις υπηρεσίες που παρέχει. Τα σχόλια από το κοινό όμως είναι ξεκαρδιστικά και ταιριάζουν απόλυτα το είδος της “υπηρεσίας ” που παρέχει το κέντρο δεδομένων, σύμφωνα με το Maps.

“Ο σκληρός μου δίσκος κράσαρε και δεν θα μου αποστείλατε το αντίγραφο ασφαλείας”, καταγγέλλει ο χρήστης, υπαινισσόμενος τις πρακτικές μαζικής συλλογής πληροφοριών της NSA.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS