ΑρχικήinetΟ Sabu οργάνωσε τις διαδικτυακές επιθέσεις στο Ιράν, το Πακιστάν και τη...

Ο Sabu οργάνωσε τις διαδικτυακές επιθέσεις στο Ιράν, το Πακιστάν και τη Συρία

Ο Hector Xavier Monsegur, ή αλλιώς Sabu, είναι ήδη γνωστός σαν πληροφοριοδότης του FBI. Μία νέα δημοσίευση όμως από την New York Times δείχνει ότι έχει ενορχηστρώσει και κατευθύνει επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά των κυβερνητικών δικτυακών τόπων του Ιράν, του Πακιστάν και της Συρίας.sabu-fbi

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις που έγιναν στο δικαστήριο “κάτω από το τραπέζι,” ο Monsegur έχει οργανώσει επίσης διαδικτυακές επιθέσεις κατά της πολωνικής πρεσβείας, της Βρετανίας και του Υπουργείου Ηλεκτρισμού του Ιράκ, μετά την σύλληψη του και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με το FBI.

Ο Monsegur έγινε γνωστός για το ρόλο του στους Anonymous κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν στην εταιρεία πληροφοριών Stratfor. Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί με δεκαετή φυλάκιση ο ακτιβιστής Jeremy Hammond. Περιττό να πούμε ότι η καταδίκη του Jeremy Hammond, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην κατάθεση του Monsegur. Ωστόσο, νέα έγγραφα δείχνουν ότι η Stratfor δεν ήταν ο μόνος στόχος, και ότι ο Monsegur μπορεί να έχει προσλάβει μέλη των Anonymous για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Είναι ακόμα ασαφές αν οι ενέργειες κατευθυνόταν από το FBI, κάποια άλλη υπηρεσία, ή ήταν απλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να πιάσουν τους Anonymous hackers, επ’αυτοφώρω, αλλά και τα έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν ο ρόλος του Monsegur ήταν πολύ μεγαλύτερος από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Το FBI, αρνήθηκε να σχολιάσει σε ερωτήσεις της New York Times.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS