ΑρχικήinetKim Dotcom Από τα δικαστήρια στις εκλογές

Kim Dotcom Από τα δικαστήρια στις εκλογές

Ο μεγιστάνας του διαδικτύου, Kim Dotcom εμπλέκεται ως κατηγορούμενος σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς πάνω από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το πολιτικό κόμμα που ίδρυσε μόλις τον περασμένο μήνα με κύριο στόχο την προώθηση της ελευθερίας του διαδικτύου.

Kim Dotcom

Το τελευταίο του σάιτ, θα δημοσιοποιηθεί σύντομα μετά από συμφωνία, η οποία κοστολογεί το εγχείρημα του μεγιστάνα στα 180 εκατ. δολάρια

Ο κ. Kim Dotcom κατηγορείται για μαζική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με την ιστοσελίδα Megaupload που δίνει την δυνατότητα για κοινή χρήση μεγάλου όγκου αρχείων, την οποία ίδρυσε το 2005.

Σύμφωνα με αποδεικτικά στοιχεία της εισαγγελίας των ΗΠΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν “κατέβει” ταινίες έως και 500.000 φορές για μια περίοδο έξι μηνών από την ιστοσελίδα του.

Το FBI ισχυρίστηκε ότι η Megaupload εξαπάτησε τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων για $ 500 εκατομμύρια και έλαβε πάνω από 175 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις από συνδρομές και διαφημίσεις, ενώ ο ίδιος ο Dotcom εισέπραξε 42.000.000 δολάρια μόνο για το 2010.

Την περασμένη εβδομάδα, στούντιο του Χόλυγουντ μήνυσαν με την σειρά τους την Megaupload και τον Kim Dotcom και μερικές μόνο μέρες αργότερα τέσσερις μεγάλες μουσικές βιομηχανίες ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο.

Το «κόμμα του Διαδικτύου», του οποίου η πολιτική πλατφόρμα θα προέρχεται από το πλήθος και ο ηγέτης του θα επιλεχθεί μέσα από μια διαδικασία που θυμίζει οντισιόν για τηλεοπτικό σόου ανάδειξης ταλέντων θα συμμετάσχει στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην Νέα Ζηλανδία.

Παρά τα αντιφατικά αισθήματα που εκφράζονται για το πρόσωπο αυτού του εκκεντρικού ατόμου, ο κόσμος θέλει να ακούσει την φωνή του στις εκλογές, τουλάχιστον στην Νέα Ζηλανδία, όπου φίλοι του στο twitter φαίνεται να έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Βέβαια, ο ίδιος γνωρίζει πως η πολιτική του καριέρα στην Νέα Ζηλανδία μπορεί να τελειώσει άδοξα, αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προχωρήσει στην έκδοσή του.

Μέλος του κόμματός του επισημαίνει πως για τη δημοτικότητά του δεν φταίει η εκκεντρική του προσωπικότητα, αλλά οι ιδέες του. « Οι ιδέες που τον καθοδηγούν, είναι πολύ πάνω από αυτόν, με ένα τρόπο τον ξεπερνούν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Kim Dotcom κατηγορεί άλλες πολιτικές παρατάξεις ότι χειραγωγούν τα μέσα με κυρίαρχο στόχο να τον καταστρέψουν. «Μόλις το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σταματήσει να ασχολείται με εμένα, θα αρχίσουν να κυνηγούν το Google, το YouTube, το Dropbox και όλες αυτές τις σελίδες», σημειώνει με χλευασμό.

kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS