Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Η LaCie παραδέχεται διαρροή δεδομένων των πελατών της επί ένα χρόνο

Η LaCie είναι μια μεγάλη εμπορική εταιρεία λιανικής, προϊόντων τεχνολογίας. Η εταιρεία βρέθηκε να είναι στόχος μιας σημαντικής παραβίασης ασφαλείας από αγνώστους.
lacie
Η γαλλική εταιρεία hardware επιβεβαίωσε σε μια δήλωσή της την Τρίτη ότι ανακάλυψε κακόβουλο λογισμικό στα συστήματα της. Το malware είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών της, από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ιστοσελίδα της.

Και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ άσχημα: Σχεδόν καθένας που πραγματοποίησε αγορές μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας το τελευταίο χρόνο είναι σε κίνδυνο, όπως αναφέρει το ZDNet.

Η Γαλλική εταιρεία, η οποία συγχωνεύτηκε με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία σκληρών δίσκων Seagate, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε για την παραβίαση στις 19 Μαρτίου του 2014 από το FBI. Όμως η LaCie υποψιάζεται ότι οι διαρροές ευαίσθητων δεδομένων έχουν ξεκινήσει μεταξύ 27 Μαρτίου 2013 και 10 Μάρτη του 2014.

Ο Brian Krebs, πρώην δημοσιογράφος της Washington Post και ερευνητής ασφαλείας που δημοσίευσε για πρώτη φορά την παραβίαση ασφάλειας της Target τον περασμένο χειμώνα, αναφέρει στο blog του, ότι η ιστοσελίδα «είχε παραβιαστεί από μια ομάδα hackers που έχουν παραβιάσει δεκάδες ηλεκτρονικά καταστήματα χρησιμοποιώντας μια ευπάθεια ασφαλείας στο λογισμικό της Adobe ColdFusion.»
Όσο για την διαρροή της LaCie, ονόματα των πελατών, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί καρτών πληρωμής, ημερομηνίες λήξης των καρτών, ονόματα χρηστών και κωδικοί πρόσβασης, είναι όλα στα χέρια των hackers.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους πελάτες της από τις 11 Απριλίου του 2014.

Μαζί με το FBI, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιούν έρευνες και προσπαθεί να βελτιστοποιήσει την ασφάλεια του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Εν τω μεταξύ, το ψηφιακό της κατάστημα θα παραμείνει κλειστό έως ότου διασφαλιστεί πλήρως.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *