Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Der Spiegel Ποια υπηρεσία έγινε hacked και διέρρευσαν 18 εκατομμύρια λογαριασμοί;

Πριν από λίγο καιρό το Der Spiegel δημοσίευσε μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων στη Γερμανία. Το περιοδικό επιβεβαίωσε τη μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία της χώρας με usernames και passwords από περίπου 18 εκατομμύρια λογαριασμούς email που είχαν κλαπεί από hackers. Αυτό που δεν ήταν γνωστό, ήταν το που χτύπησαν οι hackers.

Der Spiegel

Διαβάστε Der Spiegel διέρρευσαν 18 εκατ. email και κωδικοί πρόσβασης

Tο Der Spiegel αποκάλυψε την Κυριακή ότι το , το εθνικό αεροδιαστημικό κέντρο της χώρας, με έδρα στην Κολωνία, ήταν η υπηρεσία που δέχτηκε την επίθεση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «συντονισμένη και συστηματική», και προφανώς ξεκίνησε από μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών. Ας μην κάνουμε προβλέψεις….

Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από τους διαχειριστές και τους επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό και spyware, και όπως αναφέρει η δημοσίευση, η επίθεση ήταν «»συντονισμένη και συστηματική» και χρησιμοποιήθηκαν «τέλεια Trojan.»
Η επίθεση κατασκοπείας φαίνεται να είναι τόσο πολύπλοκη, που ακόμη και οι εγκληματολογικές έρευνες που ανέλυσαν τα κακόβουλα λογισμικά που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα πραγματικά malware, όκαθώς όπως ανέφεραν είχαν σχεδιαστεί για να αυτό-καταστραφούν αν τα ανακάλυπταν.

Η έκθεση αναφέρει ότι όλα τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνταν στο Κέντρο Αεροδιαστημικής της Γερμανίας είχαν επηρεαστεί από την επίθεση. Τα στοιχεία που έχουν προς το παρόν οι ερευνητικές ομάδες, δείχνουν προς την Κίνα, καθώς ανακάλυψαν «κινέζικους χαρακτήρες» στο κακόβουλο κώδικα κάποιου Trojan και «επαναλαμβανόμενα λάθη» που δείχνουν έναν εισβολέα από την Άπω Ανατολή.

Φυσικά αυτό θα μπορούσε να είναι ένα «απλό καμουφλάζ.» Όπως αναφέρει το Der Spiegel η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ NSA δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *