Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Gartner: Μικρότερη η πτώση της αγοράς PC το α’ τρίμηνο του 2014

Η εταιρεία ερευνών Gartner έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για τις παραδόσεις υπολογιστών κατά το α’ τρίμηνο του 2014.

Gartner

Συνολικά, στο τρίμηνο παραδόθηκαν 76,6 εκατομμύρια συστήματα, με μείωση 1,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013.

Η Gartner σημειώνει ότι η πτώση της τάξης του 1,7% είναι η μικρότερη που έχει παρατηρηθεί κατά τα τελευταία τρίμηνα. Ενδεικτικά, το α’ τρίμηνο του 2013 η πτώση ήταν 13,9%, ενώ τα επόμενα τρίμηνα του 2013 η πτώση κυμάνθηκε, συνεχώς μειούμενη, στα ποσοστά του 10,9%, 8,6% και 6,9%.

Η Lenovo διατηρεί τα πρωτεία στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών, με άνοδο των παραδόσεων κατά 10,9% και μερίδιο αγοράς 16,9%. Γενικότερα, η εταιρεία πέτυχε αυξητικούς ρυθμούς παραδόσεων σε όλες τις επιμέρους αγορές, με εξαίρεση την αγορά Ασίας/ Ειρηνικού.

Ακολουθούν, η Hewlett Packard και η Dell, στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, με τη μεταξύ τους όμως διαφορά να μειώνεται. Πιο συγκεκριμένα, η HP πέτυχε την μεγαλύτερη άνοδό της κατά τα τελευταία δύο χρόνια (4,1%) με συνολικό μερίδιο αγοράς στο 16%, ενώ η Dell για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησε τις παραδόσεις της κατά 9%, την υψηλότερη επίδοσή της από το δ’ τρίμηνο του 2011. Το μερίδιο αγοράς της Dell ανήλθε στο 12,5%.

Η Gartner συσχετίζει την ανοδική πορεία των τριών κορυφαίων κατασκευαστών, σε συνδυασμό με την κάμψη της μείωσης, με τον τερματισμό υποστήριξης του λειτουργικού συστήματος Windows XP από τη Microsoft. Η εταιρεία ερευνών θεωρεί ότι αυτή η παράμετρος οδήγησε πολλούς απλούς χρήστες και επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, να προχωρήσουν σε αναβάθμιση, αγοράζοντας νέους υπολογιστές.

Την κορυφαία πεντάδα των κατασκευαστών συμπληρώνουν η Acer (μερίδιο 7,3%), που σημείωσε μεγάλη κάμψη κατά 14,8%, και η Asus (μερίδιο 6,9%) που σημείωσε άνοδο των παραδόσεών της με ρυθμό ανάπτυξης στο 4,8%. Τέλος, το σύνολο των υπολοίπων κατασκευαστών σημείωσε μείωση των παραδόσεων κατά 9,2%, ενώ το συνολικό μερίδιο αγοράς για αυτούς ανήλθε στο 40,5%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *