ΑρχικήinetHacked το Boxee.tv, διέρρευσαν 172.234 λογαριασμοί χρηστών

Hacked το Boxee.tv, διέρρευσαν 172.234 λογαριασμοί χρηστών

Ένας άγνωστος hacker (ή κάποια ομάδα) ανέβασε μια πλήρη βάση δεδομένων της γνωστής web TV υπηρεσίας Boxee.tv από τις 10 Μαρτίου του 2014. Πραγματικά δεν θα μπορούσε να βρει χειρότερη στιγμή για αυτούς, καθώς η υπηρεσία έχει ανακοινώσει πρόσφατα ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη Samsung.

hacking

Η διαρροή είχε ανακοινωθεί σε ένα ιδιωτικό forum και τα στοιχεία της βάσης δεδομένων έχουν ανέβει σε μια υπηρεσία TOR σε μορφή SQL. Το αρχείο έχει μέγεθος 792 MB και περιέχει 192 πίνακες.

Η διαρροή δεδομένων περιέχει 158.128 λογαριασμούς χρηστών. Περιλαμβάνονται 172.234 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 17.653 e-mail παρόχους/ISPs. Από αυτές, σχεδόν οι 5.500 είναι διευθύνσεις υψηλού προφίλ ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, μαζί με 77.061 λογαριασμούς gmail.

Η βάση δεδομένων περιέχει επίσης κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, ημερομηνίες αλλαγής του κωδικού πρόσβασης, αναγνωριστικά ομάδας, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις IP, δραστηριότητες στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, καθώς και τα προσωπικά μηνύματα του κάθε λογαριασμού.
Οι κωδικοί πρόσβασης είναι με salted hashes αλλά σπάνε εύκολα σύμφωνα με τις πηγές. Σαν απόδειξη της διαρροής, ένας άγνωστος χρήστης δημοσίευσε αυτό το μήνυμα στο φόρουμ της ιστοσελίδας που περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες του ερευνητή ασφαλείας Brian Krebs.

boxee

Risk Based Security

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS