Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Τι είναι το πρόγραμμα MYSTIC της NSA;

Αναρωτιέστε πόσο εκτεταμένες είναι οι δράσεις της NSA; Λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της Αμερικής μπορεί να καταγράψει όλα τα τηλεφωνήματα μιας χώρας.

mystic
NSA MYSTIC

Σύμφωνα με την Washington Post, ένα έγγραφο που διέρρευσε από τον Snowden αποκαλύπτει ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης ικανό να καταγράψει «στο 100%» των τηλεφωνημάτων μιας ξένης χώρας σε σημείο που να είναι σε θέση να γυρίσει πίσω και να επανεξετάσει όλες τις συνομιλίες μέχρι και ένα μήνα μετά από την στιγμή που έγιναν.

Είναι σαν μια μηχανή του χρόνου, ανέφερε ένα ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας, για το πρόγραμμα που ονομάστηκε «MYSTIC

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009, και τελειοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 2011. Τότε δοκιμάστηκε σε μια χώρα την οποία οι πληροφορίες δεν κατονομάζουν.

Αρχικά, τα συστήματα συλλογής πληροφοριών, κατέγραφαν κάθε συζήτηση στη χώρα, και αποθήκευαν όλες τις πληροφορίες για 30 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιότερα δεδομένα διαγραφόταν όταν κατέφταναν τα καινούρια. Αυτό επέτρεπε στην υπηρεσία να ανακτήσει «συνομιλίες που τους ενδιέφεραν ακόμα και μετά το πέρας της τηλεφωνικής επικοινωνίας.»

Το όνομα της χώρας που κατασκόπευε η Υπηρεσία Ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Washington Post, στην προσπάθεια της να εξηγήσει γιατί το όνομα της χώρας απουσιάζει.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ότι πιο εξωφρενικό έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, καθώς κανένα από τα προγράμματα της NSA, δεν παραβίαζε τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής μιας ολόκληρης χώρας. Όσο για την χώρα που επιλέχτηκε για να καταγράφονται όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες, ελπίζουμε να μην ήταν η Ελλάδα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *