Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Hackers διέρρευσαν αρχεία από τον προσωπικό υπολογιστή του προέδρου της Russian Industrial Investment Fund

Ρώσοι χακτιβιστές της ομάδας Rucyborg ανακοίνωσαν μια άλλη διαρροή δεδομένων. Αυτή τη φορά, στόχος τους ήταν το Ρώσικο Ταμείο Βιομηχανικών Επενδύσεων, μια ημι-κυβερνητική εταιρεία επενδύσεων που ιδρύθηκε με διάταγμα του προέδρου της Ρωσίας.
0004-1Oiu0VO
«Σήμερα δεν πρόκειται να πούμε πολλά, εκτός από το ότι ο Πούτιν έχει χάσει το μυαλό του. Το Ρώσικο Ταμείο Βιομηχανικών Επενδύσεων είναι μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», όπως δηλώνει, αλλά την προσέλκυση νέων επενδύσεων στη ρωσική οικονομία,» ανέφεραν οι hackers έγραψε στην ιστοσελίδα Guerilla μαζί με τις συνδέσεις που παραπέμπουν στα αρχεία της διαρροής.

Οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους αρχεία από τον προσωπικό υπολογιστή του προέδρου του οργανισμού, Alexandr Bagnuk. Λένε ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν περιέχουν πληροφορίες σχετικά με «κρίσιμες ρωσικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και το σκιώδες τραπεζικό σύστημα.»

Συνολικά, διέρρευσαν αρχεία πάνω από 900 Mb, (δύο συμπιεσμένα αρχεία συνολικού μεγέθους 750 Mb). Οι hackers έχουν δημοσιεύσει επίσης μια προεπισκόπηση των αρχείων που αποτελείται από 39 εικόνες στο imgur.com. Συνολικά 1.400 έγγραφα, λογιστικά φύλλα, αρχεία εικόνας, παρουσιάσεις του PowerPoint και βίντεο έχουν κλαπεί.

Τα περισσότερα από τα έγγραφα είναι γραμμένα στα ρωσικά, αλλά υπάρχουν και κάποια στα Αγγλικά. Τα αρχεία που δημοσιεύτηκαν από τους Rucyborg περιλαμβάνουν επίσης ένα αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του Bagnuk.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *