ΑρχικήinetΡομπότ από Lego φτιάχνει τον κύβο του Rubik σε 3,2 δευτερόλεπτα

Ρομπότ από Lego φτιάχνει τον κύβο του Rubik σε 3,2 δευτερόλεπτα

Τον Οκτώβριο του 2011, ο Mike Dobson και ο David Gilday δημιούργησαν το CubeStormer II ένα ρομπότ από Lego που λειτουργεί με τον επεξεργαστή ενός Samsung Galaxy S2. Το ρομπότ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο φτιάξιμο ενός κύβου του Rubik σε 5.27 δευτερόλεπτα. Εκείνη την εποχή μόλις νίκησε με μικρή διαφορά τον καλύτερο ανθρώπινο χρόνο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα ρομπότ το καταφέρνει.

cubestormer

Οι δύο κατασκευαστές δημιούργησαν ένα νέο ρομπότ. Στο Big Bang Fair περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, η ομάδα παρουσίασε την επόμενη δημιουργία της: το CubeStormer III. Τα μηχανικά και τα ρομποτικά μέρη του ήταν πάλι φτιαγμένα από Lego αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιούσε ένα Samsung Galaxy S4. Το νέο ρομπότ κατάφερε με άνεση να σπάσει το ρεκόρ που ορίζει του CubeStormer II, αφού κατάφερε να φτιάξει τον κύβο του Rubik σε μόλις 3,253 δευτερόλεπτα.

Το smartphone ενεργεί ως ο εγκέφαλος του ρομπότ. Χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα για να “βλέπει” τον κύβο και τα χρώματα, στη συνέχεια, στέλνει εντολές σε οκτώ τουβλάκια Lego Mindstorm EV3, τα οποία χρησιμοποιούν τους βραχίονες του ρομπότ για να γυρίζουν τον κύβο.
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS