ΑρχικήinetJulian Assange στο SXSW: το WikiLeaks θα κυκλοφορήσει "σημαντικό" υλικό

Julian Assange στο SXSW: το WikiLeaks θα κυκλοφορήσει “σημαντικό” υλικό

Στο SXSW σήμερα, μίλησε ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange μέσω Skype από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Το κύριο θέμα της συζήτησης, ήταν η κυβερνητική επιτήρηση του Διαδικτύου και ο Assange έθιξε κάποια ενδιαφέροντα θέματα.

Assange-sxsw

Ανέφερε ότι η σημαντικότερη αλλαγή από την τελευταία δεκαετία υπήρξε η πολιτικοποίηση του Διαδικτύου, όπως αποδεικνύεται από το WikiLeaks, τον Edward Snowden και τον Glenn Greenwald. Σημείωσε ότι ο Greenwald και άλλοι δημοσιογράφοι που δημοσιεύσουν θέματα εθνικής ασφάλειας θα έπρεπε να αφήσουν τις ΗΠΑ για να αποφύγουν το φόβο της σύλληψης, λόγω του “αυξανόμενου μιλιταρισμού των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.”

Ο Assange αναφέρθηκε στην επιτήρηση του Διαδικτύου σαν “μια διείσδυση συην ανθρώπινη κοινωνίας μας,” και δήλωσε ότι “τώρα ότι η ανθρώπινη κοινωνία και το Διαδίκτυο έχουν συγχωνευθεί. Οι νόμοι του Διαδικτύου γίνονται οι νόμοι της ανθρώπινης κοινωνίας.”

Ο Assange εντός των τειχών της πρεσβείας του Εκουαδόρ φαίνεται να συνεχίζει την δράση του, αφού ανέφερε ότι το WikiLeaks ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει “σημαντικό” υλικό. Δεν ήθελε όμως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις επερχόμενες αποκαλύψεις.

Θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι το οποίο ήταν αρκετά ειρωνικό. Ενώ ο Assange επέκρινε τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA, πάνω από το κεφάλι του εμφανιζόταν το λογότυπο του Skype.

TNW

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS