Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Ο Firefox θα μπλοκάρει όλα τα plugins από προεπιλογή στην επερχόμενη έκδοση, εκτός από τα Whitelist plugins

Ο περιηγητής Mozilla Firefox χρησιμοποιείται από περίπου το 30% του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου και η εταιρεία ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλεια των χρηστών εδώ και πολλά χρόνια.

Firefox-click-to-play-plugin-security

Για να βελτιώσουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τις επιδόσεις του Firefox, η Mozilla ανακοίνωσε το 2013, ότι σχεδιάζει να επιτρέψει την επιλογή «Click to Play» στις επερχόμενες εκδόσεις του Firefox, η οποία θα εμποδίσει τα πιο ευάλωτα plugins όπως το Java από προεπιλογή.

«Τα plugins είναι μια σημαντική πηγή κακής απόδοση, δυσλειτουργίας και τα ευπαθών σημείων», δήλωσε εκπρόσωπος της Mozilla.

Το χαρακτηριστικό «Click to play» εμποδίζει την αυτόματη εκτέλεση όλων των plugins, αν και αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ενοχλητικό για κάποιους χρήστες, έτσι για να μην υπάρχει προεπιλεγμένο κλείδωμα για κάθε plugin, η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει μία λίστα με εγκεκριμένα plugins.

Οι προγραμματιστές των Plugin μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να συμπεριληφθεί η εφαρμογή τους στη λίστα των επιτρεπόμενων. Ο προγραμματιστής οφείλει να υποβάλει τα plugins του χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο στο Bugzilla και η αίτηση υποβάλλεται μέχρι την 31η Μαρτίου 2014, όπου θα επανεξεταστεί από τη Mozilla.

Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, ο Google Chrome εργάζεται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση και τον περασμένο Ιανουάριο μπλόκαρε όλα τα plugins NPAPI εκτός από το Silverlight, το Unity, το Google Earth και το Facebook Video.

Πηγή: secnews.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *