ΑρχικήinetProlexic: Διαδικτυακοί τρομοκράτες χρησιμοποιούν DDOS για να επηρεάσουν το χρηματιστήριο

Prolexic: Διαδικτυακοί τρομοκράτες χρησιμοποιούν DDOS για να επηρεάσουν το χρηματιστήριο

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν ότι οι επιθέσεις τύπου denial-of-service (DDOS) χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ για να επηρεάσουν τις τιμές των μετοχών και να διαταράξουν τις πλατφόρμες ανταλλαγών.

Οι επιθέσεις DDOS χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους. Οι χακτιβιστές επικαλούνται ότι τις χρησιμοποιούν για ευαισθητοποίηση, οι εταιρείες για να διαταράξουν τον ανταγωνισμό, και είναι ένα εύχρηστο “εργαλείο” για τους διαδικτυακούς εκβιαστές.

Prolexic

Ωστόσο, η πάροχος υπηρεσιών προστασίας από DDOS, Prolexic αποκάλυψε ότι αυτό το είδος επίθεσης είναι επίσης μια σημαντική απειλή για τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τις πλατφόρμες συναλλαγών.

“Έχουμε αποκαλύψει μια πολύ ανησυχητική τάση: Πολλές από αυτές τις κακόβουλες επιθέσεις φαίνεται να είναι η πρόθεση για τη μείωση των τιμών των μετοχών ή για τη μείωση των τιμών του συναλλάγματος, ή ακόμα και για την προσωρινή αποτροπή συναλλαγών,” δήλωσε ο Stuart SCHÖLLY, πρόεδρος της Prolexic.

Οι ειδικοί λένε ότι έχουν ανακαλύψει μια άμεση σχέση μεταξύ των επιθέσεων DDOS και των προσωρινών αλλαγών στην αποτίμηση των εταιρειών. Αυτό συμβαίνει επειδή η εικόνα ενός οργανισμού συνδέεται στενά με την παρουσία της στο διαδίκτυο.

Διαδίδουν φήμες στο διαδίκτυο για μια εταιρεία ή για την διακοπή της ιστοσελίδα της, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια πλατφόρμα ανταλλαγών ή μια εισηγμένη επιχείρηση στο χρηματιστήριο, κάτι το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Η Prolexic αποκάλυψε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός τρομοκρατικών ομάδων στον κυβερνοχώρο που είναι πίσω από τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις που στοχεύουν εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο, πλατφόρμες συναλλαγών και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Πρόσθετες λεπτομέρειες για αυτού του είδους τις επιθέσεις DDoS είναι διαθέσιμες στην έρευνα της Prolexic (απαιτείται εγγραφή).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS