ΑρχικήinetEmsisoft Anti-Malware 8.1 Review

Emsisoft Anti-Malware 8.1 Review

Emsisoft Anti-malware

Αναζητώντας στο internet μια καλή επιλογή ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, όπως τα trojans παραδείγματος χάρη, “πέσαμε” πάνω στο Emsisoft Anti-Malware.

Μας έκανε εντύπωση ότι στα tests που πραγματοποίησε το έγκυρο av-comparatives.org το άγνωστο μέχρι τώρα σε μας Emsisoft Anti-Malware καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις.

Αποφασίσαμε να το ερευνήσουμε παραπάνω. Κατεβάσαμε την εφαρμογή και την εγκαταστήσαμε σε ένα πλήρες ενημερωμένο σύστημα με Windows 8.1.
Η εγκατάσταση ήταν παιχνίδι, και τελείωσε μέσα σε 2 λεπτά αν και το installer ήταν αρκετά μεγάλο (περίπου 180 MB). Αφού κατέβασε όλες τις ενημερώσεις μας ζήτησε να επιλέξουμε τον τύπο σάρωσης, γρήγορη, έξυπνη, πλήρης ή προσαρμοσμένη. Επιλέξαμε μια γρήγορη σάρωση για αρχή,

Σημείωση: Το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε σε υπολογιστή που είχε ήδη εγκατεστημένο ένα άλλο anti-virus , αλλά και ένα άλλο Anti-Malware για να συγκρίνουμε τις διεργασίες αλλά και για να δούμε αν συνεργάζονται και δεν πέφτει το ένα πάνω στο άλλο. Αν και δεν το συστήνουμε σε σας, όλες οι εφαρμογές συνεργάστηκαν άψογα.

Στην παρακάτω εικόνα διακρίνονται οι χαμηλές απαιτήσεις συστήματος του Emsisoft. Ενώ σάρωνε τον υπολογιστή που πραγματοποιούσαμε τις δοκιμές, το CPU του συστήματος δεν ξεπερνούσε το 30% ενώ η μνήμη που χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα ήταν μόλις 1.4ΜΒ. Ακριβώς από κάτω διακρίνεται το anti-virus το οποίο χρειαζόταν την ίδια στιγμή 3ΜΒ και 101.7ΜΒ ενώ ήταν σε αδράνεια.

cpu
Ο διπύρηνος-σαρωτής της εφαρμογής φάνηκε είναι πολύ γρήγορος και με έκπληξη ανακαλύψαμε το πόσο ελαφρύς ήταν κατά την διάρκεια της σάρωσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι πιο ελαφρύς και από προϊόντα που χρησιμοποιούν ένα πυρήνα.
Η βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη σάρωση περιέχει 99.298 δείγματα malware. Είναι ακριβώς η ίδια που χρησιμοποιείται από την Bitdefender Total Security 2013.
Επισκεφτήκαμε αρκετά phishing sites και το Emsisoft Anti-Malware μας έδειξε ότι μπορεί να μας παρέχει προστασία. Μόλις εντοπίσει τη κακόβουλη ιστοσελίδα το Anti-Malware άμεσα εμποδίζει την φόρτωση και μας δίνει μια προειδοποίηση. Με Internet Explorer, με Chrome και με Firefox ήταν αδύνατον να έχουμε πρόσβαση στις phishing ιστοσελίδες που επιλέξαμε.

tipΤο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να είναι εύκολο στη χρήση του (η εγκατάσταση στα Ελληνικά βοηθάει πάρα πολύ στη μετέπειτα διαχείριση της εφαρμογής). Το Emsisoft Anti-Malware όπως προαναφέραμε χρησιμοποιεί τη μηχανή ανίχνευσης της Bitdefender. Πριν από την έκδοση 7.0 χρησιμοποιούσε το Ikarus, αλλά προχώρησε στην αντικατάσταση του λόγω της τάσης του να παρουσιάζει ψευδή θετικά για προγράμματα τα οποία ήταν ακίνδυνα.

Τι κάνει

Αφαιρεί τα trojans που περιέχουν backdoors, keyloggers, dialers, spyware, adware, tracking cookies, worms, ιούς και rootkits από τον υπολογιστή σας.

Προστατεύει την online περιήγηση σας

Συμπέρασμα

Το ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλων λογισμικών είναι ένα αρκετά δυνατό σημείο της εφαρμογής. Επίσης η ελάχιστη κατανάλωση πόρων του συστήματος που τρέχει το πρόγραμμα το καθιστά ένα από τα καλύτερα του είδους του.

Η τιμή του το καθιστά πολύ προσιτό αφού το κόστος της άδειας χρήσης για ένα χρόνο είναι στα 20 ευρώ. Μαζί με όλα τα παραπάνω παρατηρήσαμε με χαρά ότι οι developers του λογισμικού, διαθέτουν forum υποστήριξης.

Χωρίς υπερβολές στην σχεδίαση, και με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αξιοπιστίας στις σαρώσεις το Emsisoft Anti-Malware φανερώνει τον στόχο της ομάδας ανάπτυξης του: Έμφαση στην ασφάλεια και όχι στην βιτρίνα.

frontpage

Η νέα έκδοση έρχεται επίσης με την υπόσχεση ενός πολύ βελτιωμένου μηχανισμού σάρωσης και καθαρισμού malware, μαζί με δεκάδες user-interface tweaks, που ζητήθηκαν από τους πελάτες της εταιρείας. Η Emsisoft ακούγοντας τις απαιτήσεις των πελατών της, δείχνει τον δρόμο σε πάρα πολλές εταιρείες (Σκεφτείτε την Microsoft και το start menu button, που στην αρχή δεν ήθελε να ακούσει για αυτό και επέμενε να το ξεχάσουμε).

Το Emsisoft Anti-Malware 8.1 είναι διαθέσιμο για λήψη δωρεάν. Λειτουργεί σε υπολογιστές με λειτουργικά Windows XP ή νεότερες εκδόσεις.

Από την σελίδα της εταιρείας.

Προστασία Περιήγησης στο Διαδικτυο: Αν κατά λάθος να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα που περιέχει trojans ή spyware, το Emsisoft Anti-Malware θα σας εμποδίζει να μπείτε στην ιστοσελίδα έτσι ώστε να αποφύγετε τους ιούς. Η ενσωματωμένη λίστα των γνωστών επικίνδυνων και παραπλανητικών ιστοσελίδων ενημερώνεται αυτόματα κάθε μια ώρα.

Προστασία Αρχειων: Αυτό το κρίσιμο επίπεδο προστασίας ελέγχει όλα τα αρχεία που κατεβάζετε και εκτελείτε ενάντια πάνω απο 10 εκατομμυρίων υπογραφών από γνωστά κακόβουλα λογισμικά. Η Προστασία Αρχείων του Emsisoft Anti-Malware είναι έξυπνη και αυτο-βελτιστοποιείται συνεχώς, έτσι δεν θα αισθάνεται τον αντίκτυπο των δεκάδων αρχείων που σαρώνονται στο παρασκήνιο κάθε δευτερόλεπτο.

Ανάλυση Συμπεριφοράς: Για να πιάσετε νέες απειλές που δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στις υπογραφές της βάσης δεδομένων, το Emsisoft Anti-Malware παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά όλων των ενεργών προγραμμάτων και δημιουργεί μια ειδοποίηση, το συντομότερο αφότου κάτι ύποπτο συμβεί. Σε συνδυασμό με ζωντανή επαλήθευση Cloud του Emsisoft Anti-Malware Δικτύου είναι το ύστατο όπλο μας ενάντια εξειδικευμένων και υπερσύγχρονων επιθέσεων malware που οι άλλοι δεν μπορούν να σας προστατέψουν από αυτές. Διαβάστε εδώ να δείτε πώς δουλεύει!

Η εφαρμογή Emsisoft Anti-Malware έρχεται σε 27 γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Καταλανικά, Κινεζικά Παραδοσιακά, Απλοποιημένα Κινέζικα, Κροατικά, Τσέχικα, Ολλανδικά, Φινλανδικά, Ελληνικά, Ουγγρικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, περσικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρωσικά, Σερβικά, Σλοβένικα, Ισπανικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Ουκρανικά, Βιετναμέζικα).

Η τιμή του είναι αρκετά προσιτή αφού ένας χρόνος προστασίας κοστίζει 19.98 ευρώ.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση

Η νέα έκδοση 8.1 μας φέρνει

  • Βελτιωμένη συμπεριφορά κανόνων επεξεργασίας αποκλεισμού.
  • Βελτίωμενη διαχείριση αρχείων που έχουν μολυνθεί από malware.
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις επανειλημμένες λήψεις συγκεκριμένων ενημερωμένων εκδόσεων.
  • Διορθώθηκε το πρόβλημα με την αφαίρεση των ειδικών cookies.
  • Διορθώθηκε μια λάθος συμπεριφορά του συστήματος αδειοδότησης.
  • Σταθεροποιήθηκε το bug “Ένα σημαντικό πρόβλημα εμποδίζει την εφαρμογή να ξεκινήσει”.
  • Διορθώθηκε ένα bug που εμπόδιζε την επαναφορά ορισμένων ονομασιών στις τιμές μητρώου υπό HKU.
  • Το σφάλμα στην προστασία κατά το σερφάρισμα διορθώθηκε.
  • Διορθώθηκαν οι εσφαλμένες ειδοποίησεις των host.
  • Διορθώθηκε το Crash κατα την πραγματοποίηση rescan σε αρχεία της καραντίνας.

[taq_review]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS